Jonass izcīna otro vietu Ķeguma PČ posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja otro vietu Ķeguma mototrasē «Zelta zirgs» notiekošā pasaules čempionāta sestā posma kvalifikācijā MX2 klasē.

Par kvalifikācijas uzvarētāju sestdien kļuva Jonasa komandas biedrs «Red Bull KTM Factory Racing» komandā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, bet Jonass viņam piekāpās par 18,347 sekundēm.

Tikmēr trešo pozīciju ieņēma šveicietis Džeremijs Sīvers.

Vēl viens Latvijas sportists šajā klasē Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas kvalifikācijā izcīnīja 12.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 250 punktiem ir Herlingss, kurš uzvarējis visos desmit braucienos. Otrais ar 192 punktiem ir Sīvers, bet trešais ar 166 punktiem ir Jonass, kurš par trim punktiem apsteidz krievu Aleksandru Tonkovu.

Tikmēr Justs ar 65 punktiem atrodams 14.pozīcijā.

Sestdien notika arī Eiropas čempionāta (EMX) sacensības, kur tika aizvadīti pirmie braucieni. 300 kubikcentimetru klasē Andris Štendenbergs ieņēma 16.vietu, kamēr 125 kubikcentimetros Rainers Žuks, Toms Babris un Sandis Armīns Frienbergs pamatsacensībās neiekļuva.

Vēlāk tiks aizvadīts pirmais brauciens arī 250 kubikcentimetros. Otrie braucieni norisināsies svētdien.

Plkst.17.30 kvalifikācija sāksies arī prestižākās MXGP klases braucējiem.

Pasaules čempionātā šis būs sezonas sestais posms, un otro reizi MXGP klasē būs pārstāvēti arī Latvijas sportisti - Toms Macuks, kurš šogad brauc Nīderlandes komandā «Gebben Van Venrooy Kawasaki», kā arī Dāvis Ivanovs no Latvijas motokrosa kluba «MX Moduls».

Šajā sezonā Macuks plānojis piedalīties sešos pasaules čempionāta posmos, bet Ivanovs - trijos.

Kopumā MXGP klasē pieteikti 39 sportisti, par MX2 uzvarētāju balvām cīnīsies 40 motokrosisti, bet no Eiropas ieskaitēm daudzskaitlīgākā būs 250 kubikcentimetru klase, kurā pieteikti 89 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu