Platinī apmierināts ar piecu tiesnešu darbību laukumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī izteicies, ka viņš ir apmierināts ar piecu tiesnešu darbību laukumā.

Tāpat Platinī atzina, ka viņš nevēlas video atkārtojumu ieviešanu futbolā.

Pagājušajā sezonā UEFA Eiropas līgas spēles tiesāja pieci tiesneši, bet šogad šāda pati metode tiek izmantota arī UEFA Čempionu līgas turnīrā.

"Šī ir evolūcija. 125 gadus tiesāšanā nebija nekādas evolūcijas, tomēr es vēlos saglabāt arī cilvēka faktoru futbolā," pastāstīja Platinī.

"Tiem, kuriem nepatīk tehnoloģijas, varu teikt vienu: lēmumus futbola laukumā pieņem tiesneši, nevis kāds jaunietis, skatoties televīzijas ekrānā. Es vēl aizvien esmu pret video atkārtojumu ieviešanu," uzsvēra UEFA prezidents.

Spēles laikā laukumā ir viens galvenais tiesnesis, kā arī divi līnijtiesneši, bet ieviestais jauninājums ir vēl divi tiesneši, kuri atrodas aiz abu komandu vārtiem.

Kā ziņots, Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) apgūst 13 dažādas vārtu līniju tehnoloģijas, kas nākotnē varētu palīdzēt spēles tiesnešiem pieņemt precīzākus lēmumus. Kā reālākie tehnoloģiskie risinājumi tiek minēti "Vanaga acs" kamera, kas tiek izmantota tenisā un kriketā, un firmas "Cairos" futbola bumba, kurā ir iebūvēts mikročips.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu