Higinss uzvar Lielbritānijas snūkera čempionātā (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas snūkera čempionātā, kas risinājās Telfordā, aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja trīskārtējais pasaules čempions Džons Higinss.

Finālmačā Higinss saspringtā cīņā ar rezultātu 10-9 uzvarēja Marku Viljamsu.

Šajā cīņā Higinss bija ļoti tuvu zaudējumam, kad nonāca zaudētāja lomā ar 5-9, taču nākamajos piecos freimos Higinss neticamā veidā atspēlējās un svinēja uzvaru.

Iepriekš Higinss Lielbritānijas čempionātā bija triumfējis arī 1998. un 2000.gadā.

Šīs Higinsam bija pirmās nozīmīgās sacensības kopš maijā piespriestās sešu mēnešu diskvalifikācijas.

Kā ziņots, Higinss septembrī tika attaisnots spēļu rezultātu ietekmēšanas mēģinājumā 2009.gada pasaules čempionātā, taču viņam tika piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija, kas spēkā stājās maijā.

Higinsam izvirzītās apsūdzības, kurās viņš piekrīt vai piedāvā ņemt kukuli, lai ietekmētu spēļu rezultātus, atsauca Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācija (WPBSA).

Kā ziņots, Higinss 2009.gada pasaules čempionāta finālspēles pārtraukuma laikā esot zvanījis kādai bukmeikeru organizācijai un gribējis izdarīt likmes uz sevi, proti, par apzinātu atsevišķu freimu zaudēšanu.

Tomēr bukmeikeru organizācijas zvanu centra operatore, konsultējoties ar savu menedžeri, esot atteikusies pieņemt likmes no Higinsa par maču, kurā spēlēja viņš pats.

Pēc tam gan Higinss triumfēja 2009.gada pasaules čempionātā, finālmačā ar 18-9 uzvarot Šonu Mērfiju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu