Labdarība uz "Materaci-Zidāna" skandāla rēķina

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Skandalozi slavenais incidents šā gada Pasaules kausa izcīņas finālspēlē starp Itālijas futbola izlases spēlētāju Marko Materaci un Francijas izlases kapteini Zinedinu Zidānu radījis ne tikai jaunas dziesmas, spēles un dažādus jokus, bet tagad tam veltīta arī grāmata.

Itālijas izdevniecība "Mondadori" laidusi klajā grāmatu "What I really told Zidane" ["Ko es īstenībā pateicu Zidānam"], no kuras visi ienākumi tiks ziedoti ANO Bērnu fondam.

Itālijas masu mediji ziņo, ka grāmatā ir apkopoti 249 "joki", ko Materaci varēja būt teicis Zidānam. Kā daži no šiem variantiem grāmatā minēti "Franču filozofija ir pēdējais draņķis, kopš nomira Mišels Fuko" un "Kur īsti ir krūšu kauls?".

Kā zināms, slavenais incidents notika Pasaules kausa finālspēles papildlaika otrajā puslaikā, kad pēc kārtējā Francijas izlases uzbrukuma Materaci un Zidāns lēnām devās uz Francijas izlases aizsardzības zonas pusi. Materaci ar Zidānu par kaut ko apspriedās, francūzis bija jau aizgājis vairākus soļus uz priekšu, taču pēc kāda Materaci izteikuma krasi apriezās, piegāja pie itāliešu aizsarga un ar galvu spēcīgi iesita pretiniekam pa krūtīm.

Zidāns par savu rīcību saņēma sarkano kartīti, bet Francijas izlase Pasaules kausa finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā zaudēja Itālijai, kas ceturto reizi izcīnīja Pasaules kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu