Štāls: Ķēniņš man iepriekš apstiprināja, ka grib spēlēt izlasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases dienas kārtībā ir uzdevums sazināties ar uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, kuram ceturtdien noslēdzās sezona Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas turnīrā, pastāstīja valstsvienības menedžeris Juris Štāls.

Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas «Comets» komanda ceturtdien savā laukumā ar 3:6 (0:3, 1:2, 2:1) piekāpās Olbanī «Devils» vienībai, piedzīvojot zaudējumu sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3.

Ķēniņam sezona noslēgusies, un hokejists varētu papildināt Latvijas valstsvienības kandidātu loku, lai gatavotos pasaules čempionātam, kas Krievijā sāksies pēc nedēļas.

«Pirms «play-off» mačiem Ķēniņš man apstiprināja, ka viņš grib spēlēt izlasē. Dienas kārtībā ir uzdevums sazināties ar Ķēniņu. Gaidu brīdi, kad viņam zvanīt, jo patlaban Amerikā ir guļamlaiks,» pastāstīja Štāls.

Ķēniņš šosezon AHL regulārajā čempionātā 41 spēlē guva piecus vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņš četros mačos veica divas rezultatīvas piespēles.

Šosezon astoņus mačus Ķēniņš aizvadīja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, taču uzbrucējs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un viņa pārstāvētā Vankūveras «Canucks» neiekļuva Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Pasaules labākajā hokeja līgā Ķēniņš debitēja pērn, kad 30 regulārā čempionāta spēlēs guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības rādītāja -2, bet Stenlija kausa izcīņā viņš piecos mačos izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pozitīvu lietderību +2.

2013.gadā Ķēniņš ar «Canucks» noslēdza divu gadu divvirziena līgumu, taču pirmo no šīm sezonām turpināja aizvadīt Šveices klubā Cīrihes «ZSC Lions». Pērn vasarā hokejists noslēdza viena gada vienvirziena līgumu, kas pēc šīs sezonas noslēgsies.

Ķēniņš pērn ceļgala savainojumu dēļ nespēlēja pasaules čempionātā, savukārt 2014.gadā viņš bija Latvijas izlases rindās gan planētas meistarsacīkstēs, gan Soču olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei šonedēļ pievienojās uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā NHL komanda Bufalo «Sabres» arī neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Kā zināms, Latvijas hokeja izlase, tuvojoties pasaules čempionātam, piektdien aizvadīs pirmo pārbaudes spēli pretinieku laukumā ar Šveices valstsvienību.

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros notiekošā spēle Ženēvā sāksies plkst.20.45 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Pēc tam sestdien abas komandas savā starpā tiksies arī Neišatelas pilsētā, noslēdzot gatavošanos pasaules čempionātam.

Šajā pavasarī Latvijas izlase sešās pārbaudes spēlēs guvusi četras uzvaras - vispirms tā divās spēlēs viesos ar 6:4 un 4:3 pārspēja Dāniju, turpinājumā pret Baltkrieviju vispirms cieta zaudējumu ar 1:3, bet tad emocijām bagātā mačā revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet pagājušajā nedēļā ar 3:4 zaudēja un 4:1 pārspēja Vāciju.

Kā zināms, planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase «Arēnā Rīga» uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu