Raikonens brauks WRC (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2007.gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions soms Kimi Raikonens vienojies par līguma parakstīšanu ar Pasaules autorallija čempionāta (WRC) čempionvienības "Citroen" junioru komandu, liecina portāla "autosport.com" rīcībā esošā informācija.

Līdz ar to viņš nākamajā sezonā brauks vienā komandā ar franču jauno talantu Sebastjēnu Ožjē.

Jau ziņots, ka šosezon Raikonens pārstāvēja "Ferrari" komandu, bet nākamgad šajā vienībā viņa vietā brauks 2005. un 2006. gada pasaules čempions Fernando Alonso. 2010.gadā bija plānota viņa atgriešanās "McLaren" vienībā, tomēr tā izjuka, kad vienība noslēdza līgumu ar šī gada pasaules čempionu Džensonu Batonu.

Pēc tam Raikonens paziņoja, ka nākamajā sezonā F-1 nestartēs. Savukārt viņa menedžments uzsvēra, ka vēlas braucēju redzēt spēcīgā WRC komandā.

Vēl šīs nedēļas sākumā "Citroen" komandas vadītājs Olivjē Kesnēls uzsvēra, ka vienība ar Raikonenu nav runājusi. Tomēr piebilda: ja arī Raikonens pievienotos "Citroen", tad tas nebūtu pamatkomandā, bet gan "Citroen" junioru vienībā.

Kesnēls arī saglabāja intrigu. "Somijā viņš pagājušajā gadā ļoti ātri brauca ar "Super 2000" klases automašīnu, un, ja viņš pievienosies WRC, tās būs labas ziņas."

Paredzams, ka Raikonens startēs visos nākamās sezonas WRC posmos, izņemot Jaunzēlandes ralliju, uz kuru "Citroen" junioru komanda nav paredzējusi doties.

Tomēr "autosport.com" avoti uzsvēra, ka soma pievēršanās WRC nenozīmē, ka nākotnē viņš nekad vairs nestartēs F-1, jo F-1 ir "Red Bull" komanda un arī "Citroen" junioru vienības galvenie atbalstītāji ir tieši "Red Bull".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu