Labāki, modernāki un dārgāki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas slēpošanas centri, gatavojoties ziemas sezonai, savās trasēs veic uzlabojumus un plāno apmeklētājiem piedāvāt jaunus pakalpojumus. Vairāki trašu saimnieki atzīst, ka arī šogad, visticamāk, paaugstinās maksu par saviem pakalpojumiem.

Jaunajā sezonā "Reiņa trase" piedāvās bērnu parku ar jauniem pacēlējiem, būs pārveidots snovborda parks, kas būšot izveidots stāvāks un domāts nopietnākiem trikiem, būs pieejams jauns viesu nams ar kafejnīcu, informē "Reiņa trases" pārstāvis Austris Brutāns. Uzlabojumi tiks veikti arī distanču slēpošanas aplī, kas būs izveidota garāks un slēpošana notiks vairāk pa mežu.

"Iespējam, ka šogad slēpotājiem būs jārēķinās ar cenu pieaugumu mūsu trasē, taču pagaidām vēl grūtu teikt, vai un par cik pieaugs cenas," sacīja Brutāns.

"Žagarkalnā" šoziem būs pieejama paplašināta bērnu un iesācēju trašu zona, kur bērniem būs pieejams lielāks apmācību laukums, un iesācējiem - jauns pacēlājs, informēja trases direktors Juris Žagars.

"Ir izveidota jauna nogāze "Fanparks". Tā būs trase vairāk slēpotājiem frīstailistiem un snoveriem, kam "Tele2" snovborda parks ir vēl par sarežģītu, kā arī visiem, kam patīk mainīgs reljefs ar nelieliem tramplīniem un vienkāršākiem slaidiem. Tas uzlabos drošību "Tele2" snovborda parkā un paplašinās kopīgo trašu teritoriju," stāstīja Žagars.

"Žagarkalnā" tiek veidots jauns pakalpojums - interneta priekšapmaksa par instruktora pakalpojumiem. Visi instruktori šogad būs ar EU profesionālās izglītības sertifikātiem, ko pēc kursu beigšanas un eksāmenu nokārtošanas viņi saņēma Somijā.

Žagars norādīja, ka cenas, visticamāk, "tiks celtas reālās inflācijas robežās", ar aprēķinu, ka tās ir spēkā līdz 2008. gada pavasarim. Cenu kāpums varētu būt kopā ap 15%.

Slēpošanas centrā "Baiļi" šogad par jaunumu varēs uzskatīt aktīvo atpūtas un sporta pasākumu organizēšanu uzņēmumiem, organizācijām ar dalībnieku skaitu no 60 līdz 120 cilvēkiem, informēja slēpošanas centra "Baiļi" pārstāvis Kaspars Bleikšs.

Interesentiem tiks piedāvāta izveidota kompleksa pasākuma programma, kurā iekļauta aktīvā atpūta - slēpošana, snovbords, kameršļūlšana un pusdienas "Ballīšu teltī", kā arī neliels pārgājiens ar tējas vārīšanu pie Gaujas.

Jau ceturto gadu "Baiļos" tiks organizēta slēpošanas un snovborda nometne bērniem vecumā no deviņiem līdz 14 gadiem. Nometne bērniem notiks no 1. līdz 6. janvārim un tās nosaukums būs "Learn to ride".

Ventspils piedzīvojumu parka slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" Slovēnijas speciālisti sākuši darbu pie jauna pacēlāja uzstādīšanas. Līdz ar to slēpošanas kalnā "Lemberga hūte", sākoties ziemas sezonai, darbosies trīs pacēlāji - multilifts, enkuru un lenšu lifts.

Vienlaicīgi turpinās darbi pie kalna sagatavošanas ziemai, un šajā gadā tas būs jau 41 metrus augsts ar 230 metru garu nobraucienu.

Šajā ziemā "Lemberga hūtes" apmeklētājiem būs pieejamas slēpošanas, paplašināta snovborda un iesācēju trases, kā arī bērnu kalniņš.

Līdz sezonas sākumam tiek plānots pabeigt jaunās servisa ēkas būvniecību, kurā būs gan inventāra nomas punkts, gan ērtas ģērbtuves un mājīga kafejnīca.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu