Abramovičs iesūdzējis tiesā laikrakstu "The Daily Mirror" (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas pagājušās sezonas čempionvienības Londonas "Chelsea" īpašnieks krievu miljardieris Romāns Abramovičs Londonas Augstākajā tiesā iesniedzis prasību pret britu laikrakstu "The Daily Mirror", kurš par viņu izplatījis nepatiesus faktus.

Kā vēsta cits britu izdevums "The Guardian", Abramoviču neapmierina šī gada 23.martā laikrakstā publicētais raksts, kurā ticis apgalvots, ka Londonas kluba īpašnieks izdara spiedienu uz vienības galveno treneri Karlo Ančeloti.

Juridiskā firma "Harbottle & Lewis", kura pārstāv Abramoviča intereses, minēto rakstu dēvē par "pārmērīgi sensacionālu" un "provokatīvu".

Rakstā minēts, ka "Chelsea" kluba vadība un īpašnieks ir neapmierināti ar Ančeloti darbību un piedāvā trenerim kādu plašāk neaprakstītu ultimātu, kura neizpildīšana nozīmētu trenera atstādināšanu no amata.

Tiesā iesniegtajā prasībā minēts, ka raksta autors nav pacenties iegūt komentārus no tā pirmavota, zem Ančeloti fotogrāfijas, kura ilustrēja rakstu, izvietojot virsrakstu "Vieglāk pagriezienos - uz Ančeloti tiek izdarīts spiediens".

Tāpat juristi piemin, ka raksts pēc tā publicēšanas drīz vien pazudis no "The Daily Mirror" mājaslapas internetā, kas, viņuprāt, norāda uz izdevuma īpašnieku reakciju, kura apstiprina tiesā iesniegto sūdzību.

"Chelsea" klubs un Abramovičs no laikraksta pieprasa kompensāciju par morālo kaitējumu, aicinot, lai izdevumam būtu aizliegts turpmāk nākt klajā ar līdzīgiem paziņojumiem.

Tiesas prāvas norises datums vēl nav noteikts.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma tabulā "Chelsea" pašlaik ar 30 punktiem 16 spēlēs ieņem trešo vietu, no līdervienības Londonas "Arsenal" atpaliekot par diviem punktiem.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu