"Golden Score" - vēl nebijusi džudo izrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais džudo turnīrs "Golden Score" ir unikāls, jo notiks pēc vēl nebijušiem noteikumiem, lai būtu dinamiskāks un skatītājiem interesantāks, piektdien preses konferencē paziņoja džudo kluba "Lido" sporta direktors Aleksandrs Jackēvičs.

Džudo kluba "Lido" organizētais turnīrs 30. septembrī notiks Rīgā, organizācijas mājvietā - "Volvo sporta centrā". Tā sākums paredzēts pulksten 17.00.

Turnīrs veltīts džudo kluba "Lido" viena gada jubilejai. Klubu 2005. gada oktobrī izveidoja Latvijā pazīstami sportisti un treneri, lai attīstītu šo cīņas sporta veidu.

Lai sacensības padarītu interesantākas un dinamiskākas, džudo kluba vadītāji izlēma radīt jaunu šī sporta veida novirzienu pēc oriģināliem noteikumiem. "Izdomājām jaunu džudo novirzienu līdz pirmajam vinnestam [metienam]," preses konferencē teica džudo kluba "Lido" prezidents Gunārs Ķirsons. "Šim sporta veidam ir redzama līdzība ar sumo."

Kā zināms, parastajā džudo saskaņā ar Japānas noteikumiem var sekot arī nākamie metieni. Savukārt jaunajā džudo paveidā uzvar tas sportists, kurš pirmais izdara sekmīgu paņēmienu. Maksimālais cīņas garums ir trīs minūtes. Sacensības notiks tikai divās svara kategorijās - līdz 75 kilogramiem un virs.

Turnīra spēcīgākie džudisti tiks pie prēmijām. "Finālisti tiks apbalvoti, tas ir, četri dalībnieki," turpina Jackēvičs. "Par pirmo vietu - 5000 eiro (3514 latu), par otro 1000 eiro (702 lati)."

Tomēr sacensību organizatori norāda, ka sportiskā cīņa un naudas balvas sacensībās nav galvenais. Svarīgākais, lai tas skatītājiem būtu krāšņs šovs un īsti svētki.

"Nešaubos par to, ka publikai [sacensības] patiks," teica sporta kluba direktors. "Bet jautājums, vai patiks sportistiem. To mēs uzzināsim rīt."

Turnīrs ir īpašs arī ar to, ka tajā piedalīsies daudzi spēcīgi pasaules džudisti. Sacensībās piedalīsies divi 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu čempioni, tikai atšķirīgās svara kategorijās - Grieķijas džudists Iliass Iliadis un Igors Makarovs no Baltkrievijas. Tāpat turnīrā cīnīsies Eiropas čempions - vācietis Andreass Tolcers.

"Es domāju, ka īpašu atšķirību [no tradicionālā džudo] nav, būs spraiga cīņa," preses konferencē teica Makarovs.

Diemžēl sacensībās nepiedalīsies Latvijas labākais džudists Vsevolods Zeļonijs, toties pārējie Latvijas sportisti cīnīsies. "Vēlos pateikties Latvijas džudistiem, ka piekrita mūsu piedāvājumam [piedalīties turnīrā] un nenobijās," saka Jackēvičs. "Kaut arī, no otras puses, viņiem tā, iespējams, būs vienīgā iespēja cīnīties ar pazīstamiem džudistiem."

Jaunais džudo virziens ir neoficiālas sacensības, kuras turnīra organizatori cer padarīt par tradicionālām, kā arī panākt to atzīšanu arī starptautiskā mērogā. "Ja mums viss izdosies, turnīrs kļūs par tradicionālu," norāda Jackēvičs.

"Mēs varam šo [džudo] virzienu attīstīt," turpina Ķirsons. "Mēs ceram, ka šis turnīrs rādīs visai pasaulei, kā attīstīt šo sporta veidu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu