"Lāčplēša alus" - ar jaunām "asinīm" pēc jaunām uzvarām (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skvalmiera.lv

Komandas galvenais uzdevums šosezon būs vietas saglabāšana SEB Baltijas Basketbola līgā arī nākamajā sezonā - tā pirms jaunās BBL sezonas saka Valmieras komandas "Lāčplēša alus" galvenais treneris Varis Krūmiņš.

Baltijas Basketbola līgas sezonas pirmo spēli Valmieras komanda aizvadīs jau rīt, 30. septembrī, kad jaunuzceltajā Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņems Latvijas vicečempionus Rīgas "Barons"/LMT. Vienlaikus šis mačs būs programmas nagla Vidzemes Olimpiskā centra atklāšanas svētkos.

Valmierieši un "Barons"/LMT BBL pirmajā posmā ir ielozēti vienā grupā ar Lietuvas vienībām "Šiauliai", Klaipēdas "Neptunas", Kauņas "Žalgiris", Viļņas "Sakalai" un Igaunijas "Kalev/Cramo" no Tallinas.

Salīdzinot ar pagājušo sezonu, komandā ir notikušas ievērojamas izmaiņas.

"Saspēles vadītāja postenī Renāra Zeltiņa vietā nācis Edmunds Gabrāns, kurš atgriezies no sezonas pavadīšanas Polijā. Uzbrucēju postenī prom ir abi pagājušās sezonas komandas līderi Māris Gulbis un Akselis Vairogs, bet viņu vietā komandā atgriezušies Juris Andžejevskis un Sandis Amoliņš. "Garajā galā" no komandas aizgājuši Justs Česnavičs un Jānis Graudiņš, kuru vietā ieradušies Agnis Čavars un baltkrievs Nikolajs Aleksejevs," saka Krūmiņš.

Tiesa, ar Aleksejevu vēl nav noslēgts līgums, bet, pēc Krūmiņa teiktā, "pirmie iespaidi par viņu ir labi". Ceturtdien pārbaudes spēlē pret Kipras komandu DTL AEK AEL Aleksejevs guva 12 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

""Lāčplēša alus" pēdējā brīdī ieguva jaunu lielu sponsoru ["Latvijas krājbanka"] un ar tā atbalstu var iegādāties jaunu pamatsastāva centra spēlētāju. Kad būs atrasts tāds, tad varēs teikt, ka komanda ir savākusi maksimumu, un nebūs vairāk lielas iespējas ņemt jaunus spēlētājus," sastāva komplektācijas iespējas komentēja Krūmiņš.

"Varam mainīt spēlētājus, bet pagaidām neredzu tam vajadzību. Komanda šobrīd iespēju robežās ir maksimāli labi nokomplektēta," piebilda Valmieras kluba treneris.

Runājot par gaidāmo BBL sezonu, Krūmiņš prognozē, ka Lietuvas klubiem, kas pagājušajā sezonā dominēja BBL, šogad nopietnu konkurenci varētu izrādīt Igaunijas komandas Tartu "Rock" un "Kalev/Cramo". "Redzēju viņu savstarpējo spēli Igaunijas kausa spēlē, kas notika Tartu jaunajā sporta zālē. Pirmkārt, spēlei bija milzīga ažiotāža un to apmeklēja aptuveni 5000 skatītāju. Igauņi savas komandas ir savākuši labas un būs ļoti nopietni konkurenti pārējiem klubiem. Protams, BBL galvenie favorīti ir "Lietuvos Rytas", "Žalgiris" un "BK Ventspils", komandas ar skaļākajiem spēlētāju uzvārdiem, bet par iekļūšanu pirmajā sešiniekā būs ļoti sīva cīņa."

Savukārt Latvijas čempionātā par galveno favorītu Krūmiņš uzskata čempionvienību "BK Ventspils". "Latvijas čempionātā galvenā favorīte ir "Ventspils", bet mūsu klubs centīsies kādu no grandiem pievarēt, kā arī mums ir jāiekļūst labāko četriniekā un jācīnās par medaļām."

"Lāčplēša alus" sastāvs: Edgars Bergmanis, Andrejs Jansons, Edijs Šlesers, Edgars Rēķis, Agnis Čavars, Mārtiņš Berķis, Ģirts Lediņš, Sandis Amoliņš, Edmunds Gabrāns, Juris Andžejevskis, Jānis Bambis, Jānis Kaufmanis, Nikolajs Aleksejevs*.

* Uzaicināts komandā uz pārbaudes laiku.

30. septembrī pulksten 16.00 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā -"Lāčplēša alus" pret "Barons/LMT". Latvijas Neatkarīgajā televīzijā reportāžu par sezonas pirmo BBL spēli Latvijā skatieties jau no pulksten 15.45!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu