Mercedes GP vēlas Šūmaheru (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jaunizveidotā Mercedes GP komanda septiņkārtējam F1 čempionam Mihaēlam Šūmaheram piedāvāties jebkuru amatu, vēsta britu Mirror.

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Šūmaheram piedāvāta jebkura pozīcija - ja viņš vēlētos, varētu kļūt gan par pilotu, gan par padomnieku un konsultantu, gan arī ieņemt kādu no amatiem komandas vadībā.

Vācu autosportists, kurš savas karjeras laikā ir pārspējis lielāko daļu F1 statistikas rekordu, no karjeru beidza 2006.gadā un kopš tā laika pildīja Ferrari komandas konsultanta pienākumus.

Ferrari komandas sastāvā viņš izcīnīja piecus čempiona titulus, bet tagad jauna vienošanās abu pušu starpā nav panākta, līgums par turpmākām konsultācijām nav noslēgts un Šūmahers ir uz "brīvām kājām"; tādējādi viņam ir visas iespējas pieslēgties citai komandai. Un kāpēc gan lai tā nebūtu Mercedes GP? Galu galā karjeras pirmsākumos Šūmahers ir startējis ar Mercedes sporta automobiļiem, bijis Mercedes Junior komandas loceklis, bet vēlākajos gados viņam bijušas ciešas profesionālas saiknes ar pašreizējo Mercedes GP vadītāju Rosu Braunu, kad tas pildīja tehniskā direktora pienākumus Benetton un Ferrari komandās.

Runas par Šūmahera iespējamu pievienošanos Mercedes komandai pastiprinājās pēc tam kā no Brawn GP (tagad Mercedes GP) uz McLaren komandu pārgāja šā gada čempions Džensons Batons, savukārt Mercedes Motorsport vadītājs Norberts Haugs solīja pārsteigumu pilotu izvēles sakarā.

Haugs, Mercedes GP izpilddirektors Niks Frajs, kā arī nesen apstiprinātais pilots Niko Rosbergs runas par Šūmahera pievienošanos komandai nedz noliedz, nedz arī apstiprina. Tomēr pēc F1 aprindām tuvu stāvošā Edija Džordana teiktā tikšanās Šūmahera, Brauna un Mercedes-Benz Cars vadītāja Dītera Cetšes starpā notikusi vēl Abu Dabi Lielās balvas izcīņas laikā 1.novembrī.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu