Latvijas čempionātā Aizputē pārliecinoši dominē Pauls Jonass

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Par spīti nepatīkamajiem laika apstākļiem, 24.aprīlī Aizputes «Misiņkalna» mototrasē norisinājās ilgi gaidītais pirmais Latvijas čempionāta posms motokrosā solo klasēm. Sacensībās startēja arī 2015. gada pasaules vicečempions MX2 klasē – Pauls Jonass, izcīnot pārliecinošu uzvaru abos braucienos un posma kopvērtējumā. Par MX1 klases līderi kļuva Dāvis Ivanovs.

Prestižo MX1 un MX2 klašu brauciens Aizputē tika apvienots, abas klases kopskaitā pārstāvot vairāk nekā 30 sportistiem. Startus «izcēla» «MX Moduls» sportists, MX1 klases pārstāvis Dāvis Ivanovs, bet uzvaras laurus abos braucienos plūca «K.Serģa motokluba» sportists Pauls Jonass, pārstāvot MX2 klasi.

Jonasa sniegums bija ļoti pārliecinošs un, lai gan sportists atklāja, ka braucis piesardzīgi, dienas izskaņā mājinieks kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena. «Nedēļas nogale izvērtās diezgan slidena,» pasmejoties komentēja Jonass, «vakar trase tiešām izskatījās ideāla, bet uz rīta pusi uznāca lietus un rezultātā šodien norisinājās pamatīga dubļu gonka. Abos braucienos izdevās diezgan labi starti, kopā ar 450cc klasi aizbraucu otrais aiz Dāvja Ivanova. Pirmajā braucienā ātri apdzinu un centos lieki netrakot. Otrajā braucienā nelielas kļūdiņas, nokritu, bet rezultātā abos braucienos uzvara - uzdevums izpildīts! Trenera norādījumi pirms sacensībām nebija daudz, galvenais bija aizvadīt sacensības treniņu režīmā, beigās pat braucu ļoti piesardzīgi, jo vel pēc Meksikas lidojuma nejūtos tik labi un trase dažās vietās bija tiešām bīstama. Nākamās nedēļas uzdevums – censties uzkāpt uz goda pjedestāla.»

Jau nākamajā nedēļas nogalē Paulu Jonasu būs iespējams vērot Ķeguma «Zelta Zirga» trasē, turpinot cīņu par pasaules čempiona titulu. Otro vietu MX2 klases kopvērtējumā izcīnīja «MX Moduls» sportists Kārlis Sabulis, bet trešo igaunis Indreks Magi, kurš pārstāv «Ghetto MX Team».

MX1 klasē uzvaras laurus abu braucienu summā plūca Dāvis Ivanovs, kurš pēc sacensībām komentēja: «Šodien kvalifikācijā biju otrais, bet savā grupā (MX1 klasē) pirmais – tāds pats sniegums arī abos braucienos. Izdevās izcelt startus, bet braucienu turpinājumā Pauls mani apdzina. Domāju, ka sacensības aizvadītas veiksmīgi, protams, bija diezgan lieli dubļi, bet visiem trase vienāda. Pirmajos apļos bija interesanti, ka abas klases startē kopā, bet vēlāk, kad sanāca apdzīt pa apli, interese mazinājās – špūre trasē bija viena, tādēļ apdzīt bija pagrūti.»

Arī Dāvis Ivanovs nākamajā nedēļas nogalē startēs pasaules čempionātā, pārstāvot MXGP klasi. Otro un trešo vietu attiecīgi ieņēma Igaunijas braucēji, «Rodeo MX» sportists Prīts Ratseps un «MX Ādaži» pārstāvis Andero Lusbo.

Nākamās sacensības jau 8. maijā norisināsies Pilsblīdenē, aizvadot Latvijas kausa ieskaiti solo klasēm, bet Latvijas čempionāta 2.posms solo klasēm 22.maijā tiks aizvadīts Apē, paralēli norisinoties arī Vaidavas kausam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu