Savickis: Valsts uzņēmumiem jāsponsorē "Dinamo" klubs (174)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gāzes kompānijas "Itera Latvija" prezidents Juris Savickis ir pārliecināts, ka kompānija arī nākamos trīs gadus atbalstīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo'', vēsta laikraksts "Diena''.

"Par 95-99% varu apgalvot, ka sadarbība turpināsies. Domāju, ka arī jauno līgumu ar ''Itera'' mēs parakstīsim uz trijiem gadiem," viņš atklāj intervijā laikrakstam.

Savickis atklāj, ka viņam "ar draugiem Maskavā vēl būs sarunas, bet nav nekādu pazīmju, kas norādītu uz sadarbības pārtraukšanu.''

Gāzes kompānija vadītājs stāsta, ka būs tomēr jāmeklē argumenti, lai paskaidrotu, kāpēc Latvijas valsts un privātajiem uzņēmumiem ir tik maza interese par tādu preci kā Rīgas Dinamo.

''Tādām kompānijām kā ''Latvenergo'', ''Latvijas Dzelzceļš'' un ''Latvijas valsts meži'' katrai ieguldot pa 2 līdz 3 miljoniem latu, kā arī piesaistot vēl privātos, Latvijai uzturēt ''Dinamo'' nebūtu nekādu problēmu,'' skaidro Savickis.

''Ar šādu finansējumu projekts būtu cildenāks, stabilāks un valstiskāks. Tas ir vieglprātīgi – uzskatīt ''Dinamo'' par biznesa projektu. Biju iedomājies, ka Latvijas valsts vadītāji ar laiku pārliecināsies, ka Dinamo ir tautai vajadzīgs,'' klāstīja a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs.

''Diemžēl ar skatītāju atbalstu, kuri klātienē apmeklē spēles, robus budžetā aizlāpīt nevar,'' sacīja Savickis. ''Parēķinājām, ka visās spēlēs jābūt anšlāgam un biļešu cenai no 50 līdz 70 eiro, lai izietu pa nullēm. Šādā ekonomiskajā situācijā piedāvāt šādas biļešu cenas nebūtu prātīgi.''

Viņš arī atklāj: kāda Ukrainas kompānija gribējusi nopirkt Rīgas "Dinamo'', un tādā gadījumā komanda pārceltos uz turieni. Tāpat Savickis nepieļauj domu, ka komandas nākamgad varētu nebūt.

Ar 90% finansējumu "Itera'' ir Rīgas "Dinamo'' galvenais atbalstītājs.

Komentāri (174)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu