Latvijas hokejistiem gandrīz izdodas sasmelt izlieto ūdeni

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases hokejisti piektdien «Arēnā Rīga» Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros saspringtā mača galotnē ar rezultātu 3:4 (0:2, 1:2, 2:0) atzina Vācijas valstsvienības pārākumu. Latvijas izlase mača gaitā bija iedzinējos ar 0:2 un 1:4, taču spēles beigās izdevās gūt divus vārtus, tādējādi sarūpējot saspringu cīņas galotni.

Valstsvienības sastāvā ar vārtu guvumu izcēlās Gunārs Skvorcovs, Rodrigo Ābols un Andris Džeriņš, savukārt vārtsargu Edgaru Masaļski atzina par labāko šajā mačā Latvijas izlases rindās.

Zīmīgu robežu Latvijas hokeja izlasē sasniedza uzbrucējs Džeriņš, kuram šī bija simtā spēle valstsvienības rindās.

Pirmajā periodā Vācijas hokejisti laukumā dominēja un trešdaļas beigās viesiem izdevās īsā laikā gūt divus vārtus. Vispirms vāciešus vadībā izvirzīja Marsels Nebels, kurš tika atstāts nepiesegts un bija precīzs no tuvas distances vārtu priekšā. Nepilnu minūti vēlāk viesi dubultoja pārsvaru, kad no tālas distances ar precīzu metienu izcēlās Filips Gogula, kuram rezultatīvi piespēlēja bijušais Rīgas «Dinamo» leģionārs uzbrucējs Fēlikss Šics. Metiena brīdī Edgaram Masaļskim redzamību traucēja priekšā esošie spēlētāji un Latvijas izlases vārtsargs neredzēja lidojošo ripu.

Latvijas izlase krietni sparīgāk iesāka otro periodu un trešdaļas devītajā minūtē pēc Mika Indraša piespēles skaitlisko vairākumu rezultatīvi noslēdza Gunārs Skvorcovs. Tomēr vācieši atkal labāk spēlēja perioda otrajā daļā, kad pusotras minūtes laikā guva divus vārtus. Vēlreiz ar rezultatīvu piespēli izcēlās Šics, savukārt ceturtos vārtus Vācijas izlases rindās guva Zīmons Danners.

Trešajā periodā bija mazāk asumu spēlētāju starpā un komandas spēlēja piesardzīgāk. Trešdaļas 15.minūtē Ābols individuāli aizkļuva līdz pretinieku vārtiem un ar atkārtotu metienu uzbrucējam izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu un gūt otros vārtus Latvijas izlases labā. Laukuma saimnieki kļuva aktīvāki un ar cīņas sparu mača pēdējā minūtē izdevās gūt trešos vārtus. Masaļskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju un astoņas sekundes pirms mača beigām precīzs bija Džeriņš.

Sestdien abas vienības tiksies atkārtoti.

Vārtu guvēji:

1:0 Marsels Noebels, 2:0 Filips Gogula, 2:1 Gunārs Skvorcovs, 3:1 Brūks Mačeks, 4:1 Simons Daners, 4:2 Rodrigo Ābols, 4:3 Roberts Bukarts.

Latvijas komandas sastāvs mačam ar Vāciju

Vārtsargi: #31 Edgars Masaļskis, #33 Elviss Merzļikins;

Pirmā maiņa: #16 Kaspars Daugaviņš - #87 Gints Meija – #17 Kaspars Saulietis;
#13 Guntis Galviņš - #52 Renārs Demiters;

Otrā maiņa: #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #24 Miķelis Rēdlihs;
#11 Kristaps Sotnieks - #3 Jānis Andersons;

Trešā maiņa: #70 Miks Indrašis - #20 Vitālijs Pavlovs - #73 Gunārs Skvorcovs;
8 Ralfs Freibergs - #88 Maksims Širokovs;

Ceturtā maiņa: #95 Juris Upītis - #96 Māris Bičevskis - #18 Rodrigo Ābols- #35 Edgars Kulda;
#52 Kristiāns Rubīns.

Leonīda Beresņeva vadītā Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu sāka pirms divām nedēļām. Pirmie divi mači tika aizvadīti viesos pret Dāniju. Pirmajā spēlē Latvija guva virsroku ar 6:4, divas dienas vēlāk ar rezultātu 4:3. Pēc tam sekoja divas spēles pret baltkrieviem, kur tika piedzīvota neveiksme (1:3) un svinēta uzvara (3:2).

Tikmēr Vācijas komanda divas reizes zaudēja (2:7, 1:2) Čehijai un uzvaras dalīja uz pusēm (1:3, 3:2) ar spēcīgo Zviedrijas komandu.

Latvija un Vācija spēkojās pēdējos trijos pasaules čempionātos. Visās trijās aizvadītajās cīņās panākumus svinēja vācieši.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 29. un 30. aprīlī izbraukumā pret Šveices izlasi.

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēlēs ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu