FIFA 2018 Krievijai var izmaksāt 50 miljardus (53)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijā nebeidz rimt kaislības, uzzinot, ka 2018. gadā pie viņiem risināsies viens no pasaulē lielākajiem sporta forumiem - Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrs futbolā. Prestižo sacensību sarīkošana varētu izmaksāt vairāk nekā 50 miljardus ASV dolāru, raksta Krievijas prese.

Summa ietver infrastruktūras sakārtošanu, stadionu, viesnīcu celtniecību, dzelzceļa un auto ceļu būvniecību un daudz ko citu.

Tūrisma infrastruktūrai Krievija domā tērēt 11 miljardus ASV dolāru, bet līdz 2018. gadam Krievijā jāuzbūvē 7711 kilometri autoceļu, kā arī 2024 kilometri dzelzceļa, kas izmaksātu aptuveni 35 miljardus. 

Savukārt stadionu būvniecībai/rekonstrukcijai plānots tērēt 3,8 miljardus dolāru.

Naudas summas, protams, nav precīzas, tomēr tāda varētu būt nepieciešama, lai pienācīgi noorganizētu Pasaules kausa izcīņu.

Putins: ''Tas tikai pierāda, ka Krievijai uzticas.''

Par iegūtajām tiesībām rīkot PK izcīņas finālturnīru Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins saka: ''Tas tikai pierāda, ka Krievijai uzticas.''

Bet Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ir stāvā sajūsmā. ''Urā! Uzvara! Mēs uzņemsim čempionātu 2018. gādā. Tagad nepieciešams gatavoties, lai sarīkotu Pasaules kausu. Un, protams, pienācīgi piedalīties,'' viņš raksta savā mikroblogu vietnē Twitter.

Arī Putins ir lepns par iespēju rīkot Pasaules kausa izcīņu. Viņš pauda prieku, ka balsojumā uzvarēts tieši sīvākais konkurents Anglija. ''Lielbritānija zaudēja. Zaudēja nopietnam pretiniekam. Mēs jūs gaidām 2018. gada pasaules čempionātā,'' sacīja Krievijas premjers. 

''Vispirms mums ir jāpierāda, ka esam atvērta valsts, atvērta pasaulei. Kad cilvēki atbrauks - paši ieraudzīs, kas ir Krievija,'' skaidro Putins. Viņš arī ir gatavs kliedēt visus negatīvos priekšstatus par savu valsti. 

Abramovičs noteikti tiks iesaistīts jaunu stadionu būvniecībā

Krievijas prese izsaka minējumus, ka Kremlim tuvu stāvošais miljardieris, Londonas ''Chelsea'' īpašnieks Romans Abramovičs noteikti tiks iesaistīts jaunu stadionu būvniecībā, lai samazinātu Krievijas valsts lielās izmaksas infrastruktūras izveidošanā 2018.gada futbola čempionātam.

Krievija Pasaules kausa izcīņu organizēs pirmo reizi.

Atgādināsim, ka novembra beigās, tikai nedēļu pēc divu kukuļdošanā pieķerto Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) biedru izslēgšanas no organizācijas, gaismā nākušas jaunas liecības par tās pārstāvju vēlmi pārdot savas balsis 2018. un 2012. gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas kandidātvalstīm, vēsta Šveices laikraksts "Sonntags Zeitung".

Kā ziņots, aizklātā balsojumā par iespējām rīkot Pasaules kausu piedalījās 22 FIFA Izpildkomitejas biedri, tajā skaitā organizācijas prezidents Zeps Blaters.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu