Fināls Latvijā? Cīņa par bronzu jau Itālijā! (110)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola valststvienība Eiropas meistarsacīkšu pusfinālspēlē šovakar ar 36:67 atzina Krievijas komandas pārākumu un rīt sešos vakarā cīņā par bronzas medaļām mērosies spēkiem ar Spānijas un Baltkrievijas savstarpējā mača zaudētājām. Ar 18 punktiem rezultatīvākā mūsu komandas rindās šodien bija nacionālās vienības kapteine Anete Jēkabsone-Žogota.

Jēkabsone, kas spēli pret Krieviju aizvadīja par spīti savainotam ceļgalam, kopumā realizēja piecus no 11 divpunktu metieniem, kā arī divus no sešiem trīspunktniekiem. Viņas kontā arī sešas atlēkušās bumbas. Šajā spēlē līderes iemestie tālmetieni izrādījās vienīgie, jo citkārt tik bargais latviešu ierocis šoreiz pievīla - tikai divi precīzi no 13.

Ieva Kubliņa mūsu komandas labā guva sešus punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Kopumā arī metienu precizitāte no tuvās un pustālās distances bija zema - 13 trāpījumi no 41, kamēr krievietēm tie bija 27 raidījumi no 59... (sm Latvija - 4/9).

Pa četriem punktiem Latvijas labā sameta Gunta Baško un Zane Tamane, pa diviem - Ieva Tāre un Anita Teilāne.

Krievijas izlasē 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Olgai Artešinai, savukārt Marijas Stepanovas rēķinā 12 punkti un 11 bumbas zem groziem.

Atlēkušās bumbas: Latvija - 37, Krievija - 46.

Nākamās Eiropas meistarsacīkstes 2009. gadā notiks Latvijā, un novēlēsim mūsu basketbolistēm cīņu par čempiontitulu turpināt savu līdzjutēju priekšā. Tagad - visas domas, spēki un koncentrēšanās reāli sasniedzamā mērķa virzienā. Svētdien pulksten 18.00 Latvijas pieaugušo basketbola valstsvienība pirmoreiz kopš neatkarības atjaunošanas spēlēs par Eiropas bronzas medaļām.

Mūsu komandas pretinieces taps zināmas Spānijas un Baltkrievijas pusfinālspēlē, kas pēc Latvijas laika sāksies pulksten 22.00.

Latvijas basketbolistes spēli ar krievietēm iesāka ļoti veiksmīgi un pirmās ceturtdaļas vidū panāca pat astoņu punktu pārsvaru - 15:7. Saglabāt to neizdevās un, pirmajām desmit minūtēm beidzoties, no mūsu komandas iekrājumiem bija atlicis tikai punkts - 17:16. Otrajā ceturtdaļā latvietes guva tikai četrus punktus un pēc pirmā puslaika zaudēja ar 21:28, bet pēc trešās ceturtdaļas spēles liktenis jau bija izlemts - 29:48.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris - Ainars Zvirgzdiņš. Treneri - Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (110)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu