Atzinīgi novērtēta sagatavošanās Mikro klases jahtu PČ Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Usmā aizvadīta Starptautiskās Mikro klases jahtu asociācijas Ģenerālā asambleja. Tajā viens no svarīgākajiem dienas kārtības jautājumiem bija iepazīties ar Usmas jahtklubu, kurā paredzēts rīkot 2011. gada pasaules čempionātu Mikro jahtu klasē, kā arī iepazīties ar organizatoru līdz šim paveiktajiem sagatavošanās darbiem, TVNET informē Latvijas Zēģelētāju savienības preses sekretārs Ģirts Avotiņš.

Ģenerālās asamblejas noslēgumā tās dalībnieki atzina, ka ir patīkami pārsteigti par Latvijā redzēto un to, kādā līmenī Latvijas organizatori ir iecerējuši uzņemt čempionāta dalībniekus.

Pirms iepazīšanās ar Usmas jahtklubu un organizatoru sagatavoto atskaiti par līdz šim paveikto un ieplānoto Starptautiskās Mikro klases jahtu asociācijas vadība apstiprināja aizvadītās sezonas starptautisko sacensību rezultātus, kā arī nākamās sezonas kalendāru, kurā ir iekļauts pasaules čempionāts "HansaWorld 35th Micro Cup 2011", kas no 14. līdz 20. augustam notiks Usmas ezerā.

Vienlaikus pēc vairāku valstu pieteikumu izskatīšanas tika nolemts, ka 2012. gada pasaules čempionāta rīkošana tiks uzticēta Austrijai.

Būtiskākās izmaiņas Mikro klasē ir gaidāmas turpmāko gadu laikā, jo Starptautiskās Mikro klases jahtu asociācijas vadība vienojās, ka līdz nākamā gada Ģenerālajai asamblejai ir jāsagatavo jauni klases noteikumi, kas paredzētu samazināt Mikro klases divīziju skaitu no trijām līdz divām. Iespējams, šis lēmums ir viens no būtiskākajiem, kāds ir pieņemts šīs klases 34 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē.

Ģenerālās asamblejas dalībniekus Latvijas Mikro klases, Usmas jahtkluba un Latvijas Zēģelētāju savienības pārstāvji iepazīstināja ar Usmas jahtkluba infrastruktūru, kā arī plāniem, kā Latvijā organizēt 35. Mikro klases jahtu pasaules čempionātu. Organizatori atklāja, ka gatavojas Latvijā uzņemt astoņdesmit jahtu komandas, un to dalībniekiem, kā arī pavadošajām personām un atbalstītājiem piedāvāt šīs klases čempionātos nepieredzētu uzņemšanu un pakalpojumu klāstu.

2011. gada pasaules čempionāta organizatori arī visus ģenerālās asamblejas dalībniekus iepazīstināja ar 35. pasaules čempionāta ģenerālsponsoru, kompāniju "HansaWorld Latvia". Pēc Latvijas pārstāvju prezentācijas vairāki ģenerālās asamblejas dalībnieki izteica pieņēmumu, ka čempionāts Latvijā būs viens no labākajiem šīs jahtu klases pastāvēšanas vēsturē. Tie arī apsolīja gādāt par to, lai no viņu pārstāvētajām valstīm ierastos pēc iespējas lielāks jahtu komandu skaits.

Paredzēts, ka pirmās ārvalstu jahtu komandas Usmā ieradīsies jau 2011. gada maijā, kad tur notiks Latvijas atklātais čempionāts burāšanā Mikro klasē. Šīs sacensības iecerēts organizēt kā pārbaudes sacensības gan burātājiem, gan sacensību organizatoriem.

Mikro jahtu klase 1977. gadā tika izveidota Francijā. Tajā ar 5,5 metrus garām buru jahtām, kas sadalītas trijās divīzijās, sacenšas līdz trīs cilvēkiem lielas burātāju komandas. Mikro klases attīstību Latvijā 1983. gadā aizsāka Ēvalds Strods, Mārtiņš Čerbikovs un Voldemārs Liepiņš, kuri pašrocīgi uzbūvēja pirmo Mikro klases jahtu.

Latvijas Mikro klases burātāji katru gadu pārstāv Latviju dažāda mēroga starptautiskajās Mikro klases sacensībās. Kopš 2004. gada Latvijā ik gadu notiek Mikro klases Eiropas čempionāta posms, un pirmo reizi pasaules čempionāts notika 2005. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu