Šķēle grib, lai Rīgas "Dinamo'' finansē valsts papildināts (415)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze'' pastāstījis, ka viņam nepatīkot, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo'' finansē Krievijas uzņēmums. Kā risinājumu viņš piedāvā mūsu valstij finansēt privāto hokeja klubu.

Papildināts ar ''''Latvenergo'''' komunikāciju daļas vadītāja Andra Sikšņa komentāru - ceturtā rindkopa.

''''Man nepatīk, ka liels Krievijas gāzes uzņēmums ["Itera Latvija"] finansē Rīgas "Dinamo" hokeja komandu. Man tiešām tas nepatīk, un es saskatu, ka te ir iespējas gan Latvijas politiskai, gan ekonomiskai elitei vienoties,'''' intervijā laikrakstam saka Šķēle.

''''Vai tiešām mūsu trīs četri lielākie, arī valsts uzņēmumi, nevar, kopā liekot līdzekļus, uzturēt tautā tik populāro sporta veidu un komandu? Šajā sporta veidā Latvija pasaules elitē ir jau gadiem. Es neesmu hokeja fans, bet redzu, cik liela aizrautība un atbalsts dinamiešiem ir no ļoti daudzu cilvēku puses,'''' viņš saka.

''''Pamanīt var arī labo, kas izdarīts, jo nekad tik daudz latvisku uzvārdu hokejā nav bijis kā šobrīd. Domāju, ka sabiedrība būtu tikai "par", ja hokejistus atbalstītu ar "Latvijas valsts mežu", "Latvenergo" vai jebkuru citu uzņēmumu naudu. Manuprāt, tas celtu arī pašapziņu, Latvija pati var,'''' norāda Šķēle.

''''Šī situācija parāda to, ka tas ir politisks jautājums - vienam politiķim ir viens, bet citam - savādāks viedoklis. Kamēr ''''Latvenergo'''' akcijas pieder valstij, tikmēr par to lemj valsts. Pagājušogad visa mūsu peļņa simtprocentīgi aizgāja valsts budžetā. Kāds gan te var būt jautājums par sponsorēšanu, ja mēs nevaram ieguldīt līdzekļus pat sava uzņēmuma attīstībā,'''' sarunā ar TVNET izteicās ''''Latvenergo'''' komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.

Lielākais A/S "Dinamo Rīga" akcionārs ir tieši "Itera Latvija", kam pieder 60,96% akciju. Jurim Savickim, Aigaram Kalvītim un Guntim Rāvim pieder pa 9,76%, Guntim Ulmanim 4,88%, bet Aldim Pauniņam un Kristam Freibergam katram pieder 2,44% akciju.

Komentāri (415)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu