2018. gada PK finālturnīrs futbolā notiks Krievijā (48)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2018. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīru futbolā rīkos Krievija. Tas kļuva zināms ceturtdien Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) balsojumā Šveices pilsētā Cīrihē.

Savukārt vēl pēc četriem gadiem grandiozo sporta pasākumu organizēs Katara.

Aizklātā balsojumā piedalījās 22 FIFA Izpildkomitejas biedri, tajā skaitā organizācijas prezidents Zeps Blaters.

Kopumā uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra rīkošanu pretendēja sešas valstis, no kurām četras vēlējās rīkot kopīgi. Krievija un Anglija rīkošanu bija gatava uzņemties atsevišķi. Bet Spānija ar Portugāli un Nīderlande ar Beļģiju pretendēja kopīgi.

''Apsveicu Krievijas Futbola federāciju. Esmu pārliecināts, ka Krievijai viss izdosies,'' teica Blaters. "Krievija ir milzīga valsts un ir pelnījusi rīkot tik vērienīgu pasākumu.''

Tikmēr cīņā par iespēju PK izcīņu sarīkot 2022. gadā iesaistījās arī Austrālija, Japāna, Dienvidkoreja, kā arī Amerikas Savienotās Valstis (ASV), tomēr uzvarēja Katara.

Gan Krievija, gan Katara Pasaules kausa izcīņu organizēs pirmo reizi.

Kā zināms, pēc četriem gadiem PK izcīņa risināsies Dienvidamerikas lielākajā valstī Brazīlijā, bet šā gada turnīrs pirmo reizi notika Āfrikas kontinentā - Dienvidāfrikas Republikā.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu