Dacia Duster sacensībām uz ledus (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzi noteikti ir redzējuši Andros trofejas sacensības uz ledus, kurās automobiļi vairāk laika pavada braucot sāniski nekā taisni. Šajās sacensībās šogad ir jaunpienācējs - automobilis Dacia Duster.

Dacia Duster pilnpiedziņas sērijveida automobilis pārdošanā nonāks 2010.gadā, bet krietni modificēta tā versija jau tuvākajā laikā startēs ledus trasēs Francijā notiekošā Trophee Andros sacensību seriāla ietvaros.

Tas ir auto, ko sagatavojuši Renault Sport Technologies speciālisti. Braucamrīku veido cauruļu rāmis, kam pieskrūvēta stikla šķiedras virsbūve. Zem tās savukārt atrodas Renault markas 3 litru V6, kurš pēc nepieciešamajām modifikācijām, lai spētu efektīvi darboties retinātā kalnu gaisa apstākļos, attīsta 350 ZS (pie 7500 apgr./min.) un 360 Nm (pie 5500 apgr./min.). Motors strādā pārī ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kas nodrošina ātru un precīzu pārslēgšanos neatkarīgi no tā, vai auto brauc taisni, vai arī atrodas kārtējās sānslīdes procesā.

Kā norāda Renault, Andros trofijas automobiļi ir labākais perfekta svara sadalījuma paraugs - motors atrodas aizmugurē riteņu bāzes ietvaros, pārkaru inerce ir samazināta līdz minimumam un smaguma centrs pazemināts, cik iespējams. Apvienojumā ar 950 kilogramu kopējo svaru, ierobežotas berzes diferenciāļiem un regulējamu visu riteņu stūrēšanas sistēmu, tiek iegūta vadāmības precizitāte, par ko citi auto var tikai sapņot.

Ar Dacia Duster automobili uz starta stāsies viens no titulētākajiem (absolūts līderis uzvaru skaita ziņā ir francūzis Ivans Millers) šo sacensību dalībniekiem, un arīdzan četrkārtējais F1 čempions Alēns Prosts. Prosts savu karjeru ledus sacensībās sāka 2003/2004.gada sezonā. Starts francūzim izdevās diezgan veiksmīgs, jo jau debijas sezonā izcīnīja vicečempiona titulu.

Nākamajā gadā Prosta kontā 3.vieta čempionātā, pēc tam 2.vieta, savukārt 2006./2007. un 2007./2008. sezonās Prosts izcīnīja čempiona titulu. Pērn, aizvien startējot ar Toyota Auris automobili, Prosts sezonas izskaņā izcīnīja 2.vietu Trophee Andros čempionātā.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu