Koķe: Kovala starts pierāda sportistu un treneru spēju darīt visu iespējamo (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par sporta nozari Latvijā atbildīgā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kura vēroja klātienē šķēpmetēja Aināra Kovala startu, pēc olimpiskā sudraba iegūšanas personīgi sveica sportistu un viņa treneri - Valentīnu Eiduku, kura ir ieguldījusi īpašu darbu Latvijas šķēpmetēju jaunās paaudzes sagatavošanā, aģentūru LETA informēja ministres preses sekretāre Agnese Korbe.

Koķe uzskata, ka Kovala izcīnītā sudraba medaļa apliecinot, Latvija ir īsta sporta valsts un mūsu sportisti un viņu treneri spējuši darīt visu, lai atbilstoši sagatavotos olimpiādei. Ministre ir pārliecināta, ka šodienas starts nodrošināja pilnīgu Latvijas dalību šajā pasaules sporta dzīves nozīmīgākajā notikumā, jo mums ir pilns Olimpisko medaļu komplekts.

Pēc Koķes domām, starti un rezultāti olimpiskajās spēlēs ir atskaites punkts arī valsts sporta politikai kopumā, par kā veidošanu atbildīga ir Izglītības un zinātnes ministrija. Pekinā sasniegtie rezultāti ļauj secināt, ka mēs ejam pareizā virzienā, nodrošinot atbalstu augstajiem sasniegumiem sportā, bērnu un jauniešu sportam, gan atbalstot fiziskās aktivitātes un sportošanas iespējas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Jau ziņots, ka Kovals Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu, kas bija trešā Latvijas godalga šajā Olimpiādē.

Kovals sudraba medaļu nodrošināja tikai ar pēdējo, sesto mēģinājumu, kurā viņš uzrādīja rezultātu 86,64 metri, kas ir sportista jauns personiskais rekords.

Kovals sacensības aizvadīja diezgan stabili, jo tikai divas reizes sportista mestais šķēps lidoja tuvāk par 80 metriem.

Par uzvarētāju ar jaunu olimpisko rekordu kļuva Norvēģijas sportists Andreass Torkildsens, kas savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 90,57 metrus tālu, iepriekšējo olimpisko rekordu, ko 2000.gadā Sidnejā uzstādīja Čehijas sportists Jans Žeļeznijs, labojot par 40 centimetriem.

Torkildsens zelta medaļu izcīnīja arī 2004.gada Atēnu olimpiskajās spēlēs.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja pasaules čempions Tero Pitkameki no Somijas, kas šķēpu aizmeta 86,16 metrus tālu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu