Mercedes pārņem Brawn F-1 komandu (9)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autoražotājs Mercedes savā īpašumā pārņēmis aizvadītās sezonas Pirmās formulas (F-1) Konstruktoru kausa ieguvēju Brawn GP, iegādājoties 75,1% tā akciju.

Turpmāk sacensībās komanda startēs zem nosaukuma Mercedes GP, savukārt tās vadītājs līdzīgi kā iepriekš paliks Ross Brons.

Mercedes-Benz arīdzan darījis zināmu, ka sadarbība ar McLaren turpināsies un Mercedes dzinēji McLaren komandai tiks piegādāti līdz pat 2015.gadam.

McLaren un Mercedes sadarbība F1 jomā turpinās jau kopš 1995.gada. Šo 15 gadu laikā McLaren un Mercedes duets ir piedalījies 256 Grand Prix izcīņās, kurās izcīnītas 60 uzvaras. 1998., 1999. un 2008.gadā par čempioniem kļuva tieši McLaren Mercedes piloti, bet pati komanda Konstruktoru kausu izcīnīja vienu reizi - 1998.gadā. Pēc neoficiālas informācijas, aizvadītās sezonas F-1 čempions brits Džensons Batons nākamajā gadā varētu pievienoties McLaren komandai. Ja tas notiks, tad viņš kļūs par 2008.gada pasaules čempiona, sava tautieša Lūisa Hamiltona, komandas biedru.

Savukārt jaunajā Mercedes GP komandā varētu braukt vācu piloti Niks Haidfelds un Niko Rosbergs.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu