Golfere M. Puisīte noslēdz līgumu ar Teksasas valsts universitāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija.

Latvijas amatieru čempione Māra Puisīte noslēgusi līgumu ar Teksasas valsts universitāti, kur studijas talantīgā juniore apvienos ar meistarības pilnveidošanu golfa spēlē. Uz ASV Latvijas izlases golfere pārcelsies līdz ar mācību sākumu 2010./2011. gada sezonā, TVNET informē Latvijas Golfa federācija.

Veiksmīgi aizvadīta 2009. gada sezona palīdzēja Mārai Puisītei rast plašas iespējas nākotnes plānu īstenošanā – pie sevis 17 gadus veco sportisti vēlējās redzēt ne viena vien Amerikas augstskola. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 12. klases audzēknes izvēli par labu Teksasas valsts universitātei veicināja samērīgs līdzsvars starp golfa programmas līmeni un augstskolas sniegtās izglītības kvalitāti.

Māras Puisītes lielākie panākumi 2009. gada sezonā ir aizkļūšana līdz ceturtdaļfinālam junioru meiteņu ''''British Open'''', kā arī uzvara Islandes junioru ''''Masters'''' turnīrā. Spēlējot mājās, viņa palika nepārspēta LMT Latvijas amatieru čempionātā.

Teksasas valsts universitātes sieviešu golfa komandā Māra Puisīte pievienosies savai vecākajai māsai Kristai Puisītei, kura tobrīd aiz okeāna būs aizvadījusi pirmo sezonu ASV studentu sportā (NCAA).

Iespēja kopā ar māsu pārstāvēt vienu komandu Mārai Puisītei bija būtisks apsvērums, lai piekristu Teksasas valsts universitātes piedāvājumam.

Māra Puisīte: ''''Varēju tikt vēl spēcīgākā skolā, tomēr izlēmu mācīties pie Kristas, jo, manuprāt, Teksasā ir golfam labākie iespējamie laika apstākļi. Arī skola, šķiet, būs pietiekami prasīga, tikai vēl jāizvēlas īstais mācību kurss. Gan man, gan Kristai būs daudz vieglāk spēlēt, zinot, ka atkal būsim kopā vienā komandā. Būtu dīvaini, ja mēs pārstāvētu dažādas intereses un cīnītos, īsti nenovēlot viena otrai visu labāko.''''

Gandarīts par vienošanos ar Māru Puisīti ir Teksasas valsts universitātes sieviešu golfa komandas treneris Maiks Akers. Pēc komandas sastāva pastiprināšanas Teksasas valsts universitāte viņa vadībā plāno iekļūt TOP 30 ASV augstskolu sieviešu golfa programmu rangā.

Teksasas valsts universitātes sieviešu golfa komandas treneris Maiks Akers: ''''Esmu ļoti sajūsmināts paziņot par līguma parakstīšanu ar Māru Puisīti. Mārai ir bagāta starptautisku turnīru pieredze un viņa ir pierādījusi sevi kā čempione. Mārai bija plašas iespējas mācīties un trenēties golfā dažādās augstskolās visā Amerikā. Viņa izvēlējās Teksasas valsts universitāti biznesa izglītības kvalitātes, lieliskā klimata un mūsu sporta nodaļas kopējā attīstības virziena dēļ.''''

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu