Holifīlds atgriešanās cīņu aizvadīs nākamā gada martā (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais pasaules čempions boksā smagajā svarā Evanders Holifīlds savu kārtējo atgriešanās cīņu aizvadīs nākamā gada 4.martā Dānijā.

Šajā cīņā Holifīlds spēkosies ar mājinieku Braienu Nilsenu, kurš ir tikai nedaudz jaunāks par amerikāni.

Holifīlds tiek uzskatīts par vienu no trim labākajiem pasaules bokseriem pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un divas reizes spēja pieveikt arī Maiku Taisonu. Savas karjeras laikā Holifīlds izcīnījis 43 uzvaras, no kurām 28 - ar nokautu, piedzīvojis desmit zaudējumus un divas reizes cīnījies neizšķirti.

2008.gadā Holifīlds pēc punktiem zaudēja krieviem Sultanam Ibragimovam un Nikolajam Valujevam un pēc tam aizvadījis vēl tikai vienu cīņu, kurā šā gada aprīlī ar nokautu pieveica DĀR bokseri Fransuā Botu.

Iepriekš tika ziņots, ka novembrī amerikānis tiksies ar Bahamu salu bokseri Šermanu Viljamsu, tomēr šī cīņa nenotika.

Kā ziņots, lielāko uzmanību ieguva Holifīlda 1997.gada cīņa ar Taisonu, kad pretinieks Holifīldam nokoda daļu auss.

Holifīlds bija pasaules čempions līdz 1999.gadam, kad Lenoksam Lūisam zaudēja savas WBC, Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas.

Kopš 2001.gada Holifīlds 13 cīņās izcīnījis tikai sešas uzvaras.

Tikmēr 45 gadus vecajai Nilsens, kurš pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados īsu brīdi bija pasaules čempions Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijā, 2003.gadā ceļgala traumas dēļ beidza karjeru un kopš tā laika nav aizvadījis nevienu cīņu.

Nilsens lielāko daļu cīņu aizvadījis dzimtenē, kur 2001.gadā arī zaudēja Taisonam.

Savas karjeras laikā Nilsens uzvarējis 64 no 66 cīņām, turklāt 43 panākumus izcīnījis ar nokautu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu