Bārtulis atgriezīsies "Flyers" fārmklubā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis pēc viena mača aizvadīšanas pasaules spēcīgākajā līgā atgriezīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" fārmklubā Adirondakas "Phantoms", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

Kluba "Flyers" sastāvā sestdien paredzētajā mačā ar Bufalo "Sabres" atgriezīsies aizsargs Raiens Parents, kurš cirkšņa savainojuma dēļ izlaida četras spēles. Parents piektdien jau aizvadīja treniņu kopā ar "Flyers" komandu.

Kā ziņots, Bārtulis debiju NHL piedzīvoja ceturtdien, kad "Flyers" ar rezultātu 5:1 pārspēja Otavas "Senators" vienību.

Bārtulis savā pirmajā mačā pasaules spēcīgākajā hokeja līgā kopā spēlēja 17 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bārtulis kļuva jau par 16.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis pasaules prestižākajā līgā. Pirms viņa tajā kaut vienu spēli aizvadījuši arī Kaspars Astašenko, Helmuts Balderis, Viktors Ignatjevs, Artūrs Irbe, Raitis Ivanāns, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Kerčs, Sandis Ozoliņš, Grigorijs Panteļejevs, Kārlis Skrastiņš, Pēteris Skudra, Jānis Sprukts, Herberts Vasiļjevs, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Ka ziņots, šosezon aizvadītajās 12 spēlēs AHL Bārtulis guvis divus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 14 soda minūtes.

Pirms sezonas Bārtulis ar "Flyers" komandu piedalījās divās pārbaudes spēlēs, rezultativitātes punktus negūstot.

Pagājušajā sezonā vēl Filadelfijas "Phantoms" komandā Bārtulis aizvadīja 84 spēles, gūstot divus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis nopelnīja 63 soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -3.

"Flyers" komanda Bārtuli jauno spēlētāju draftā izvēlējās 2005.gada trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Flyers" komanda pašlaik ar 21 punktu 15 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu