Ar kaimiņienēm uz "Jūs" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Ar spēli pret kaimiņienēm lietuvietēm Latvijas valstsvienības basketbolistes šodien Itālijā iesāks Eiropas meistarsacīkšu otro posmu, kurā mūsu komandas mērķis ir pavisam skaidrs un piepildāms - iekļūt ceturtdaļfinālā. Spēles tiešo translāciju pulksten 19.30 skatieties satelīttelevīzijas kanālā TV6, pulksten 00.30 - ierakstā TV3.

Pretendēt uz kaut ko vairāk šajās Eiropas meistarsacīkstēs acīmredzot nav nekāda pamata, jo meistarības plaisa starp Latviju un Vecā kontinenta vadošajām komandām Čehiju, Krieviju, Spāniju un Franciju ir pārāk liela.

Arī spēles ar sava kalibra komandām, tādām kā Turcija un Izraēla, lai arī tika uzvarētas, spilgti atklāja mūsu basketbola vājās vietas. Latvijas komanda apjūk, līdzko pretinieces sāk spēlēt agresīvi un lieto zonas aizsardzību. Gandrīz vienīgais ierocis punktu gūšanai tad paliek tālmetieni, kas bieži ir sasteigti un arī no sarežģītām pozīcijām. Par spīti tam, ka Latvijai bija auguma priekšrocības attiecībā pret turcietēm un īpaši jau Izraēlas basketbolistēm, mūsu garās tika izmantotas reti un, ja tika, tad izskatījās, ka zem groza pietrūkst pārliecības un meistarības gan pretinieču apspēlēšanā, gan punktu gūšanā.

Komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota šobrīd ir visa turnīra līdere gan pēc vidēji spēlē gūtajiem puntkiem, gan pēc rezultatīvām piespēlēm.
Komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota šobrīd ir visa turnīra līdere gan pēc vidēji spēlē gūtajiem puntkiem, gan pēc rezultatīvām piespēlēm. Foto: FIBA.com

Bez tālmetieniem, kas "labās dienas" gadījumā ļauj turēties virs ūdens, kaut cik droša vērtība vēl ir tikai komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota, kura vienīgā visas trīs pirmā posma spēles aizvadīja vienlīdz stabilā līmenī.

Lietuvietes šobrīd nevar pieskaitīt Eiropas pašai elitei, ko apliecināja pirmajā turnīra spēlē piedzīvotā sagrāve ar 53:68 pret Beļģiju, kas tāpat nav ierindojama starp galvenajām favorītēm. Iekļūšanu otrajā posmā Lietuvas valstsvienībai nodrošināja salīdzinoši pārliecinošās uzvaras pār Rumāniju (67:50) un Vāciju (71:57).

E grupas turnīra tabulā latvietes un lietuvietes ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu pagaidām atrodas līdzās.

1997. gada Eiropas čempiones 2005. gada Eiropas meistarsacīkstēs izcīnīja ceturto vietu un 2006. gada pasaules čempionātā spēja aizsniegties līdz pat respektējamajai sestajai pozīcijai.

Komandas sastāvā vairs nav ilggadējās līderes Jurgitas Štreimikītes–Virbickienes. Savainojuma dēļ palīdzēt šoreiz nevar arī Aušra Bimbaite.

Maksimāli mobilizējoties un 100% izpildot galvenā trenera Aināra Zvirgzdiņa taktiskos norādījumus, lietuvietes latvietēm varētu būt pa zobam, vēl jo vairāk tāpēc, ka šis ir tāds lietuviešu "apspēlēšanas gads". Un kāpēc gan lai nebūtu trīs lietas - labas lietas? Pēc Latvijas vīriešu pieaugušo komandas uzvaras pārbaudes spēlē un junioru uzvaras pār leišu vienaudžiem Eiropas čempionātā mūsu dāmas šovakar varētu uzlikt treknu punktu uz I.

Pacietību un izdošanos!

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Ieva Tāre, Zane Eglīte, Ilze Ose-Hlebovicka, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Dita Krumberga, Anita Teilāne. Galvenais treneris - Ainars Zvirgzdiņš. Treneri - Ainārs Čukste, Aigars Nerips.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu