Optimizējot darbību, Rīgas "Dinamo" valdē iekļauts arī Jurijs Kuzņecovs (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" valdē iekļauts Jurijs Kuzņecovs, kurš būs atbildīgs par finanšu jautājumiem darbības optimizēšanai, pastāstīja AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Savukārt darbu valdē zaudējis ne tikai komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kas bija izskanējis jau iepriekš, bet arī vienības tehniskais direktors Armands Simsons.

"Šādi rīkojāmies, lai samazinātu birokrātisko darbu. Turpmāk valdē paliks tikai trīs cilvēki un katram būs konkrēts darbības loks," izteicās Savickis. "Aigars Kalvītis kā valdes priekšsēdētājs būs ar visplašākajām pilnvarām, Kuzņecovs būs finanšu direktors, bet Zigmārs Priede atbildēs par administratīvo darbu."

Kā izteicās Savickis, Sējējs vairs nav valdē, jo viņa galvenās rūpes ir tieši par komandu. Tāpat arī Simsons turpinās darbu tikai klubā.

"Citādi valdes sēdes bija pārāk ilgas un nesakarīgas," Savickis izteicās par līdzšinējo valdes darbu.

Kā atzina Savickis, nākamais uzdevums varētu būt AS "Dinamo Rīga" padomes paplašināšana, jo pašlaik arī tajā ir tikai trīs cilvēki.

Līdz šim padomes priekšsēdētāja amatu ieņēma bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis (PLL), kurš amatu pameta saistībā ar ievēlēšanu 10.Saeimā, kur viņš pildīs deputāta pienākumus. Tāpat pēc sākšanas strādāt valdē padomes locekļa amatu atstāja Kalvītis.

Par jauno padomes priekšsēdētāju šomēnes kļuva līdzšinējais Ulmaņa vietnieks Savickis, bet bez viņa padomē ir arī Aldis Pauniņš un Krists Freibergs.

"Tagad domājam par padomes paplašināšanu," teica Savickis.

Kā ziņots, Ulmanis ir viens no Rīgas "Dinamo" dibinātājiem un akcionāriem. Ulmanim pieder 4,88% kluba akciju.

Starp uzņēmuma īpašniekiem ir arī SIA "Itera Latvija" vadītājs Savickis, bijušais premjers Kalvītis un "Skonto būves" valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis - katram pa 9,76% akciju, kā arī Pauniņš un Freibergs - katram 2,44% kluba akciju. Kluba kontrolpakete pieder Savicka vadītajam uzņēmumam "Itera Latvija" ar 60,96% akciju.

Ulmanis, Savickis un Rāvis bija starp apvienības "Par labu Latviju" (PLL) dibinātājiem un atbalstītājiem. Ar šo nosaukumu Saeimas vēlēšanās kopā startēja LPP/LC un Tautas partija, kuras biedrs ir arī Kalvītis.

Jau ziņots, ka Ulmanis 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no partiju apvienības PLL saraksta un ir viens no astoņiem apvienības pārstāvjiem, kurš ievēlēts Saeimā.

Rīgas "Dinamo" gada pārskats liecina, ka pērn tas strādājis ar 146 417 latu zaudējumiem. Gadu iepriekš zaudējumi bija 26 700 latu. Līdz ar to tīrie zaudējumi kopš izveidošanas ir 173 000 latu. Šo gadu akcionāri cerot noslēgt ar peļņu, pateicoties lielākiem reklāmas ieņēmumiem un ar "Dinamo" zīmolu tirgotajām precēm.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu