Pa muguru un pelnīti. Latvija turpina! (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas meistarsacīkšu pirmā posma pēdējā spēlē šovakar Itālijā bez ierunām zaudēja Eiropas čempionvienībai Čehijai. Pateicoties uzvarām pār Turciju un Izraēlu, latvietes turpinās spēlēt turnīra otrajā posmā, kur cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar Lietuvu, Beļģiju un Vāciju.

Vasto notikušajā A grupas līdervienību duelī mūsu basketbolistes tikai spēles ievadā izrādīja nopietnu pretestību vienām no turnīra galvenajām favorītēm, un, skanot beigu svilpei, tablo izgaismoja ne īpaši glaimojošu realitāti - 44:70.

Pa ceturtdaļām - 11:15, 13:22, 9:17, 11:16.

No otras puses, ar šādu vai mazāku rezultātu, tomēr šis zaudējums bija paredzams, un tagad pat svarīgāk ir, cik daudz mūsu vadošajām spēlētājām izdevās pietaupīt spēkus un emocijas izšķirīgajām cīņām par vietu "play off" turnīrā. Rindās kārtībā - Lietuva, Beļģija un Vācija. Par spīti jau spēles vidū zināmajam iznākumam, komandas līdere Anete Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 36 minūtes...

E grupā, kur Čehija, Latvija un Turcija tātad spēlēs ar B grupas jau nosauktajām trim labākajām komandām, izšķirīgo cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā mūsējās, iespējams, aizvadīs tieši 2. oktobrī ar Vāciju. E grupas tabulā latvietes ar vienu uzvaru (savstarpējā spēlē ar Turciju) ieņem ceturto vietu. Turcietes vietu otrajā posmā nodrošināja trešdien, ar 70:58 izšķirošajā spēlē pārspējot Izraēlu.

Ar 17 punktiem Latvijas valstsvienības rindās ar Čehiju rezultatīvākā bija komandas kapteine Jēkabsone-Žogota, 13 punkti Lienes Jansones rēķinā. Neviena cita no mūsu komandas spēlētājām nespēja gūt vairāk par četriem punktiem.

Ieva Kubliņa (pa labi) spēlē ar Čehiju grozā trāpīja tikai vienu no saviem sešiem metieniem.
Ieva Kubliņa (pa labi) spēlē ar Čehiju grozā trāpīja tikai vienu no saviem sešiem metieniem. Foto: FIBA.com

Spēles sākumā Latvijas basketbolistes darbojās bikli un drīz vien nonāca zaudētāju lomā ar 4:11, tomēr ar sekmīgi spēlējošās Jansones, kā arī Jēkabsones un Ievas Kubliņas precīzajiem metieniem trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām atjaunoja līdzsvaru - 11:11.

Kā izrādījās, tik sekmīgas epizodes mūsu komandai šajā vakarā vairs nebija pa spēkam. Līdz ceturtdaļas beigām 11:15, bet nākamajās desmit minūtēs pretinieces jau uzbūvēja vērā ņemamu 13-15 punktu pārsvaru. Pēdējais pozitīvais uzplaiksnījums notika otrā puslaika sākumā, kad no 24:37 izdevās panākt 29:37...

No šā brīža spēles grožus savās rokās pilnīgi un galīgi ņēma Eiropas čempiones, pēc trešās ceturtdaļas iegūstot 21 punkta pārsvaru (33:54), bet nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām to noapaļojot uz +30 (38:68).

Šoreiz Aināra Zvirgzdiņa komandu neglāba arī praktiski vienīgais drošais Latvijas basketbola punktu gūšanas ierocis - tālmetiens. Precīzi izrādījās tikai trīs no 21, turklāt vienīgā, kas to paveica, bija līdz šim bāli spēlējošā Jansone. Tā varētu būt arī labā ziņa, jo Liene turpina atgūt agrāko formu un tas varētu būt svarīgs faktors turpmākajās cīņās. Jansones kontā arī četras atlēkušās bumbas, taču kopumā mūsējās cīņā zem groziem augumā slaidākajām čehietēm piekāpās bez variantiem - 27 pret 43...

Jēkabsone, kurai beigu beigās pat izdevās saglābt savu statistiku un pirmo vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju konkurencē (vid. 20,3 punkti), pret Čehiju aizmeta garām visus piecus trīspunktu metienus un trāpīja mērķī tikai piecus no 12 divpunktniekiem. Augstā līmenī bija tikai sodiņi - 7 no 8, taču šī statistika atspoguļoja arī visas komandas iespēto - vietu uz soda metienu līnijas neizdevās izkarot nevienai citai mūsu komandas spēlētājai...

Gunta Baško pēc spožās pirmās spēles ar Turciju, šoreiz palika ēnā. No spēles - tikai divi precīzi metieni no 11 - 2p 2/8, 3p 0/3.
Gunta Baško pēc spožās pirmās spēles ar Turciju, šoreiz palika ēnā. No spēles - tikai divi precīzi metieni no 11 - 2p 2/8, 3p 0/3. Foto: FIBA.com

Jēkabsones kontā arī trīs atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, kas viņai ļāva izvirzīties pirmajā vietā arī šajā individuālajā vērtējumā - 4,7 vidēji spēlē. Ar 3,7 piespēlēm ceturto vietu ieņem Baško.

Arī kopumā Latvijas valstsvienības precizitāte metienos no spēles šoreiz bija ārkārtīgi zema - tikai 17 precīzi metieni no 58. Salīdzinājumam čehietes realizēja pavisam 28 metienus no 58.

Statistika: Latvija - 2p 14/37, 3p 3/21, sm 7/8, Čehija - 2p 23/41, 3p 5/17, sm 9/14.

Latvijas komandas rindās vēl spēlēja un punktus guva: Gunta Baško 4 p. +4 a.b., Zane Tamane 4 p., Ieva Kubliņa - 2 p. +5 a.b., Ieva Tāre 2 p., Aija Brumermane 2 p., Zane Eglīte 0 p. +3 a.b., Santa Dreimane 0 p., Dita Krumberga, Ilze Ose-Hlebovicka, Anita Teilāne - nespēlēja.

Čehijas komandā rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Eva Vitečkova, pa 11 guva Jana Vesela un Petra Kuličova.

Cīņā ar vācietēm sekmīgāka izrādās Lietuvas valstsvienības basketboliste Sandra Valužīte (vidū).
Cīņā ar vācietēm sekmīgāka izrādās Lietuvas valstsvienības basketboliste Sandra Valužīte (vidū). Foto: FIBA.com

B grupas pēdējās spēlēs Lietuva trešdien ar 71:57 uzvarēja Vāciju un ierindojās otrajā vietā. Trešo uzvaru trīs spēlēs svinēja Beļģija, kas ar 74:71 pārspēja Rumāniju. Lietuviešu pirmās pretinieces otrajā posmā piektdien pulksten 19.30 pēc mūsu laika būs tieši Latvijas basketbolistes.

C grupā trešo uzvaru trīs spēlēs guva arī Krievija, kas ar 86:47 sagrāva Grieķiju, savukārt cīņā par otro vietu Francija ar 64:48 pieveica laukuma saimnieces itālietes.

Krievijai, Francijai un Itālijai turnīra otrajā kārtā F grupā būs jāspēlē ar Spāniju, Baltkrieviju un Serbiju. Arī spānietes finišēja ar trīs uzvarām, pēdējā mačā ar 63:52 uzvarot Horvātiju, savukārt Baltkrievija ar 79:53 samala miltos serbietes un finišēja otrajā vietā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu