Arama un Krūmiņš triumfē Alūksnes mežos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16. un 17. augustā jau 27. reizi Alūksnes rajonā notika tradicionālās divu dienu sacensības "Malienas kauss", kas šogad norisinājās Ilzenes apkārtnē. Uzvaras laurus ļoti sīvās cīņās spēcīgākajās elites grupās plūca madoniete Una Arama un jelgavnieks Jānis Krūmiņš.

Sestdien visu grupu dalībnieki veica garo distanci, kas necerēti tveicīgajos laika apstākļos daudziem bija gan smags fizisks, gan emocionāls pārdzīvojums. Elites grupām šīs bija arī pasaules ranga sacensības.

Elites vīru grupā uzvaru pirmajā dienā izcīnīja Jānis Krūmiņš (laiks 1:09:35) no SK Briksnis, kurš par nepilnu minūti apsteidza Edgaru Bertuku (1:10:33) no OK Alūksne, savukārt trešo vietu izcīnīja OK Ogre orientierists Renārs Roze (1:11:24). Sieviešu elites grupā tikai ar 13 sekunžu pārsvaru pirmo vietu izcīnīja Una Arama (57:39) no Madonas BJSS, otrajā vietā Mārīte Knēta (57:52) no OK Mona, bet trešā juniore Krista Mihailova (1:00:07) no IK Auseklis.

Otrajā dienā notika iedzīšanas skrējieni, kas pēc iepriekšējās dienas blīvajiem sacensību rezultātiem solījās būt gana interesanti un neprognozējami. Vīriem distances pirmajā pusē Bertuks panāca Krūmiņu un lielāko daļu punktu abi apmeklēja kopā. Distances beigu daļā Edgars kāpināja tempu un aizbēga no Jāņa, tomēr pieļāva aptuveni 25 sekunžu kļūdu uz priekšpēdējo punktu, līdz ar to Jānis pēdējos divos punktos atzīmējās pirmais un līdz pat finiša līnijai savu nelielo pārsvaru noturēja. Arī cīņa par trešo vietu bija spraiga, jo Renāru Rozi un Mārtiņu Vabuli (OK Burkānciems) startā šķīra tikai 12 sekundes. Lielāko distances daļu abi orientieristi veica kopā, un tikai pašā beigu daļā Renāram izdevās pirmajam paņemt gan priekšpēdējo, gan pēdējo kontrolpunktu.

H21E galarezultāti (pēc abām sacensību dienām): 1. Jānis Krūmiņš (SK Briksnis) – 1:57:40, 2. Edgars Bertuks (OK Alūksne) – 1:57:41, 3. Renārs Roze (OK Ogre) – 2:03:59.

Dāmu elites grupā otrajā sacensību dienā startā Unu Aramu un Mārīti Knētu šķīra tikai 13 sekundes, un jau pirmos punktus abas orientieristes apmeklēja kopā. Tomēr uz 13. kontrolpunktu katra izvēlējās savu ceļa variantu un šoreiz Mārītei tas bija nepilnu minūti neizdevīgāks, tāpēc pēdējos kontrolpunktus Una veica viena pati un cīņa finišā nenotika. Trešo vietu nosargāja Krista Mihailova.

D21E galarezultāti (pēc abām sacensību dienām): 1. Una Arama (Madonas BJSS) – 1:44:05, 2. Mārīte Knēta (OK Mona) – 1:45:41, 3. Krista Mihailova (IK Auseklis) – 1:48:37.

Sacensību oficiālā mājas lapa: "www.aluksne.lv/orient/index.php", Malienas kausu rezultāti: "www.aluksne.lv/orient/malkauss.php".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu