Siders un Krūze - Latvijas veikborda čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Rīgā, Mazajā Daugavā "Rīgas svētku 2008" ietvaros notika "LMT Baltijas kauss veikbordā 2008", kurā norisinājās izšķirīgas cīņas par šā gada Latvijas labākā veikbordista titulu sešās grupās - vīriešu un sieviešu meistaru grupā, junioru meiteņu un zēnu grupās līdz 18 gadiem, kā arī junioru meiteņu un zēnu grupā līdz 14 gadiem. Par vīriešu un sieviešu grupas čempioniem kļuva attiecīgi Jānis Siders un Inese Krūze.

Kā jau tika prognozēts, par Latvijas čempionu veikbordā vīriešu meistaru grupā otro gadu pēc kārtas kļuva Jānis Siders, kurš bija uzvarējis divos no trim čempionāta posmiem. Vice čempiona titulu atkārtoti ieguva Staņislavs Korotkovs, bet trešo vietu ieguva Oskars Krūze.

Sieviešu grupā sezonas kopvērtējumā uz apbalvošanas augstākā pakāpiena kāpa Inese Krūze, otro vietu ieguva Dzintra Krūze, bet trešo Iveta Krūze.

Visspraigākā cīņa norisinājās junioru grupās līdz 18 gadu vecumam, kurās bija vislielākā konkurence, vienlīdz spēcīgs labāko braucēju līmenis un galīgais vietu sadalījums izšķīrās tieši pēdējā posmā.

Junioru zēnu grupās līdz 18 gadu vecumam izšķirošajā posmā uzvaru un šā gada Latvijas čempiona titulu izcīnīja Miķelis Apinis, aiz sevis atstājot savu sīvāko konkurentu Jāni Krūmiņu, bet trešajā vietā ierindojās Didzis Gailītis.

Dramatiska cīņa norisinājās junioru meiteņu grupās līdz 18 gadu vecumam starp pagājušā gada junioru čempioni Maiju Kučinsku un talantīgo Kristīni Bezbaili. Katrai no viņām kontā bija pa uzvarai vienā no iepriekšējiem čempionāta posmiem. Rezultātā triju čempionāta posmu kopvērtējumā iegūstot vienādu punktu skaitu, M.Kučinska un K.Bezbaile dalīja pirmo vietu. Līdz ar to šogad šajā grupā ir divas Latvijas čempiones un divas zelta medaļas! Trešajā vietā pārliecinoši ierindojās Lauma Ildena.

Junioru zēnu grupā līdz 14 gadiem kopvērtējumā par uzvarētāju un Latvijas čempionu pārliecinoši kļuva Ritvars Pinka, otro vietu ieguva Artūrs Krūze, bet trešo Kristaps Jānis Beinerts. Meitenēm pārliecinoši uzvaru kopvērtējumā guva Katrīna Krūze, otro vietu Patrīcija Alsiņa, bet trešo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Marta Balode un Elizabete Alsiņa.

Visi šā gada Latvijas labākie veikbordisti balvā saņēma oriģinālas metālmākslinieka Edgara Saučuka veidotas medaļas, bet katras grupas uzvarētāji ieguva Nokia N series mobilos telefonus, kā arī balvas no Protest All Conditions Boardwear un Latvijas Mobilā Telefona. Čempionu apbalvošana notika omulīgajā un viesmīlīgajā Meta Cafe.

„LMT Baltijas kausā veikbordā 2008” piedalījās arī spēcīgākie veikbordisti no Igaunijas. Speciālu balvu kā „Best Baltic Rider” no Oakley Eyewear saņēma igaunis Daniels Matsukevičs (Daniel Matsukevits), kurš ir pagājušā gada Baltijas junioru čempions un viens no perspektīvākajiem Baltijas veikbordistiem starptautiskajā sacensību arēnā. Par otru spēcīgāko Baltijas veikbordistu kļuva igaunis Riko Kuku, bet trešo - Latvijas pārstāvis Jurģis Kmins.

„LMT Baltijas kausā veikbordā 2008” bija pēdējās sacensības, ko šajā sezonā organizējusi Latvijas Veikborda asociācija. Kopumā tika rīkoti trīs regulārie “LMT Latvijas Veikborda čempionāta” posmi, kā arī starptautiskais veikborda šovs Riga Wakeboard Cup ’08, kas notika 2. augustā Rīgā, Mazajā Daugavā.

Veikbordu Latvijā sezonas garumā atbalstīja Latvijas Veikborda asociācijas ģenerālsponsors Latvijas Mobilais Telefons, par lielisku vilni aiz laivas visās sacensībās rūpējās oficiālā čempionāta laiva Malibu no ūdens sporta preču veikala SDK, enerģisku un muzikālu gaisotni sacensību laikā uzturēja enerģijas dzēriens Red Bull, sacensību gaisotne tika iemūžināta ar SONY Alpha digitālajām spoguļkamerām, mobilās sarunas nodrošina NOKIA mobilie telefoni, balvas uzvarētājiem un skatītājiem dāvināja vasarīgi krāsainie un stilīgie Protest All Conditions Boardwear, bet par saliekamajām konstrukcijām rūpējās Ramirent. Īpašs paldies Rīgas domei, atbalstot veikborda norises „Rīgas svētku 2008” ietvaros.

Par veikborda norisēm sezonas garumā informēja JCDecaux Latvija ielu plakāti, kā arī draudzīgais portāls www.draugiem.lv, kur īpaši veikborda veltītā sadaļā Veika Zona vēl līdz augusta beigām var sekot līdz veikborda norisēm Latvijā. Informācija un fotogrāfijas no veikborda aktivitātēm un pasākumiem ir atrodamas arī veikborda portālā www.wake.lv!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu