Gudļevskis vēl nepievienosies Latvijas hokeja izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis devies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas «Lightning», pievienojoties tai Stenlija kausa izcīņā Austrumu konferences ceturtdaļfinālā.

Gudļevskis svētdien nebija pieteikts Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta pēdējā Sirakjūsas «Crunch» spēlē, kurā komanda ar 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) savās mājās zaudēja Lehaiveli «Phantoms» vienībai.

Kā ziņo vietējais žurnālists Ēriks Erlendsons, Gudļevskis tobrīd jau bija devies pie «Lightning» komandas, kas svētdien Stenlija kausa izcīņā viesos ar 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) zaudēja Detroitas «Red Wings» hokejistiem. Sērijā līdz četrām uzvarām gan «Lightning» saglabājusi vadību ar 2-1.

«Crunch» komanda neiekļuva AHL izslēgšanas spēlēs un par Kaldera kausu šosezon necīnīsies, tāpēc sezona Sirakjūsas komandai jau ir beigusies.

Latvijas izlases menedžeris Juris Štāls iepriekš intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka ar Gudļevski ir sazinājies un hokejists paudis vēlmi spēlēt valstsvienībā, taču tas būs atkarīgs no tā, vai vārtsargu pie sevis neizsauks «Lightning» komanda, kas tagad arī ir noticis.

Līdzīga situācija bija arī pērn, kad pēc «Crunch» sezonas noslēguma Gudļevskis pievienojās Tampabejas vienībai, piedaloties komandas treniņos. Laukumā pērn Gudļevskis NHL izslēgšanas spēlēs tā arī nedevās, jo vienības pirmie divi vārtsargi ir Bens Bišops un Andrejs Vasiļevskis, kuri šajās pozīcijās ir arī šogad. Tiesa, pērn, kad Bišops cīnījās ar traumu, Gudļevskis bija pieteikts vienai finālsērijas spēlei.

Svētdien Detroitā viesu komandas vārtus sargāja Bišops, kurš atvairīja 28 no 30 pretinieku metieniem. Sērijā līdz četrām uzvarām «Lightning» ir vadībā ar 2-1.

Jau ziņots, ka Gudļevskis šosezon AHL čempionātā aizvadīja 41 spēli, kurās guva 16 uzvaras, vidēji ielaižot 2,83 ripas un atvairot 90,7% pretinieku metienu. Tāpat latvietis aizvadīja arī vienu maču ar «Lightning» komandu NHL regulārajā čempionātā, kurā atvairīja 31 no 32 Stenlija kausa čempionu «Blackhawks» mestajām ripām, tomēr mačā tika piedzīvota neveiksme pagarinājumā ar 0:1.

Gudļevskim pēc šīs sezonas beigsies trīs gadu līgums ar Tampabejas komandu un viņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

«Lightning» latviešu vārtsargu izvēlējās 2013.gada NHL drafta piektajā kārtā ar 124.numuru. Pirms tam Gudļevskis bija teicami sevi apliecinājis pasaules čempionātā Somijā, kur kļuva par vienu no Latvijas izlases līderiem. Gadu vēlāk viņš startēja arī Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, aizvadot lielisku spēli ceturtdaļfinālā pret Kanādu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu