"Renault" lēmumu par palikšanu Pirmajā formulā atliek uz gada beigām (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas autobūves uzņēmums "Renault" ceturtdien oficiāli paziņoja, ka par savu nākotni Pirmajā formulā (F-1) izlems līdz šī gada beigām.

"Jums būs jābruņojas ar pacietību," preses konferencē sacīja "Renault" ģenerāldirektors Karloss Gosns. "Galīgo lēmumu par savu dalību F-1 čempionātā apņemamies paziņot līdz gada beigām."

Jau ziņots, ka uzņēmuma vadība trešdien sarīkoja ārkārtas sapulci, pēc kuras parādījās baumas, ka "Renault" gatavojas atstāt F-1 čempionātu, un, iespējams, arī nepiegādāt dzinējus citām komandām.

Jau ziņots, ka trešdien par aiziešanu no Pirmās formulas paziņoja vadošais japāņu autobūves uzņēmums "Toyota Motor", F-1 čempionātā paliekot tikai trim autoražotāju komandām - "Ferrari" ("FIAT"), "Mercedes" un "Renault".

Kā ziņots, F-1 komandas "Renault" tēls septembrī saņēma pamatīgu triecienu, kad Pasaules motoru sporta padome (WMSC) saistībā ar "Renault" pilota Nelsona Pikē apzināto avarēšanu aizvadītā gada Singapūras "Grand Prix" izcīņā nolēma "Renault" piešķirt nosacītu divu gadu diskvalifikāciju no F-1 čempionāta, savukārt bijušais komandas vadītājs Flavio Briatore Pirmajā formulā strādāt vairs nedrīkstēs.

Turklāt divkārtējais F-1 pasaules čempions, spānis Fernando Alonso, kurš līdz šim pārstāvēja "Renault", septembra beigās noslēdza līgumu uz trim gadiem ar "Ferrari" vienību.

Šī gada F-1 pasaules čempionātā "Renault" Konstruktoru kausa izcīņā ar 26 izcīnītajiem punktiem ieņēma tikai astoto vietu desmit vienību konkurencē.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu