Sprukts paraksta līgumu ar Panthers (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nhl.com

Latviešu hokejists Jānis Sprukts parakstījis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Floridas "Panthers", kuru pārstāv arī latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš, paziņojis kluba ģenerālmenedžeris Žaks Martins.

Aizvadot tikai 13 spēles NHL latviešu hokejists tomēr paspēja atzīmēties ar vārtu guvumu.
Aizvadot tikai 13 spēles NHL latviešu hokejists tomēr paspēja atzīmēties ar vārtu guvumu. Foto: nhl.com

Divvirziena līgums parakstīts uz diviem gadiem, bet sīkāki tā nosacījumi netiek atklāti.

"Mēs esam priecīgi, ka Jānis nolēmis atgriezties "Panthers" sistēmā pēc tam, kad gadu pavadīja Somijā," izteicās Martins. "Viņš ir spēlējis dažas spēles NHL un saprot, kas vajadzīgs, lai šeit atgrieztos. Mēs skatāmies uz priekšu un redzam Jāni mūsu organizācijā."

26 gadus vecais Sprukts pirms gada atteicās noslēgt divvirziena līgumu ar "Panthers" un pievienojās Somijas klubam Raumas "Lukko", 53 spēlēs gūstot 12 vārtus un izpildot 17 rezultatīvas piespēles.

Šajā vasarā ar Spruktu pārrunas veica arī jaundibinātais Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", tomēr hokejists pieprasījis pārāk lielu algu.

Aizpagājušajā sezonā Sprukts spēlēja "Panthers" fārmklubā Ročestras "Americans", kas startē AHL. Dažas reizes viņš uz kādu laiku tika izsaukts uz galveno vienību, tajā kopā aizvadot 13 spēles, kurās guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

"Panthers" Spruktu izvēlējās 2000. gada NHL jauno spēlētāju izvēles draftā ar kopējo 234. numuru.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu