Šeļakovs - trešais labākais metienu bloķētājs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eiropas U-20 čempionātā basketbolā pēc divām spēļu kārtām trešajā vietā bloķētajos metienos atrodas Latvijas izlases centra pozīcijas spēlētājs Andrejs Šeļakovs.

Līderpozīcijās atrodas Gruzijas izlases jaunais talants Giorgi Šermadini, kurš vidēji mačā bloķējis 4,4 metienus, viņam ar 2,3 blokiem spēlē seko ukrainis Vadims Norenko, bet Šeļakovs vidēji mačā bloķē 1,8 pretinieku metienus.

Tāpat Šeļakovs statistikas augšgalā atrodas arī nopelnīto personīgo piezīmju skaitā - ar 4,0 nopelnītām piezīmēm mačā Latvijas basketbolists dala 4.-6.vietu.

Citi Latvijas spēlētāji statistikas rādītājos neizceļas. Turnīrā rezultatīvākie spēlētāji ir Melnkalnes pārstāvis Vladimirs Dasičs un lietuvietis Martins Gecēvičs, kuri ik spēlē gūst 20,8 punktus. Savukārt latvietis Dairis Bertāns ar 14,2 punktiem spēlē ieņem 16.pozīciju.

Labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām ir Šermadini (10,8 bumbas spēlē), bet Šeļakovs ar 5,8 izcīnītajām atlēkušajām bumbām mačā atrodas 17.pozīcijā. Daudz sekmīgāk latviešiem nesokas arī rezultatīvo piespēļu statistikā, kur Bertāns ar 3,2 piespēlēm spēlē atrodas 16.vietā, bet 18.pozīcijā ar 2,8 piespēlēm spēlē ir Jānis Strēlnieks.

Latvijas izlase turnīru turpinās cīņā par 9.-12. vietu un nākamo maču aizvadīs sestdien, kad plkst.20.45 Olimpiskajā Sporta centrā tiksies ar Izraēlas valstsvienību. Spēles uzvarētāji ar Krievijas un Horvātijas mača uzvarētāju svētdien spēlēs par devīto vietu, bet zaudētāji sacentīsies par 11. pozīciju.

Savukārt sacensību pusfinālos, kas notiks "Arēnā Rīga", sestdien pulksten 18:30 Serbija tiksies ar Turciju, bet pulksten 20:45 Lietuva spēkosies ar Spāniju.

Biļetes uz visām izšķirošajām spēlēm maksās vienu latu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu