Arī Renault varētu aiziet no F1 (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aizvadīto sezonu kādreizējie F1 čempioni - Renault komanda - itin nemaz nevar saukt par panākumiem bagātu. Pat ne tuvu tam.

2009.gada sezonā komandu vajāja neveiksmes un piemeklēja dažādas likstas - teicamu rezultātu nav, pirmais pilots nākamajā sezonā pāries uz Ferrari, Roberts Kubica un slēgt F1 programmu, no kuras lielas jēgas tāpat nav.

Kā vēsta britu Autocar, Renault vadība pašlaik izsver visus par un pret, apspēlē vairākus tālāko notikumu attīstības scenārijus. Viens no tiem paredz, ka Renault turpina piedalīties F1 čempionātā pilnā apmērā, otrs - Renault tikai piegādā dzinējus, piemēram, Red Bull komandai, kas šogad, starp citu, izcīnīja vicečempiona titulu kā pilotu, tā arī komandu konkurencē, un trešais, autosporta faniem visnepatīkamākais - Renault seko Toyota un Roberts Kubica un izstājas no F1 pirms nākamās sezonas sākuma.

Tai pašā laikā var atzīmēt, ka FIA plāno vērsties pret Toyota par sadarbības līguma laušanu. Proti, tas paredzēja, ka japāņu ražotājs turpina sacensību seriālā piedalīties līdz pat 2012.gadam. Iespējamās sankcijas varētu iebiedēt Renault un mazināt vēlmi aiziet no F1.

Tāpat var atzīmēt, ka visai nelāgā situācijā ir nonācis poļu pilots Roberts Kubica, kurš pēc BMW-Sauber izstāšanās no F1 panāca vienošanos ar Renault komandu par strādāšanu tajā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu