Latvijas lakrosa izlase sāk ar uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar uzvaru Somijas pilsētā Lahti notiekošo Eiropas lakrosa čempionātu sākusi Latvijas valstsvienība, kas turnīra pirmajā mačā ar 10:9 pagarinājumā uzveica Spāniju.

Pēc mača paši izlases spēlētāji atzina, ka uzvara ir bijusi skaista, jo cīņa starp abām komandām jau no mača sākuma ir bijusi ļoti saspringta. Komandas bija ļoti līdzvērtīgas, bet galarezultātu tomēr izdevās panākt par labu Latvijai.

Izšķirīgos vārtus Latvijas izlasē guva Artis Bariņš, un viņš arī tika atzīts par spēles vērtīgāko spēlētāju. Vēl četrus vārtus Latvijas izlases labā guva Ainārs Liekniņš, Bariņš kopā guva trīs vārtus, divas reizes precīzi meta Dominiks Nebreklijevičs, bet vienus vārtus guva Sandis Liekniņš.

Latvijas izlase ieviesusi arī iekšējo apbalvošanas sistēmu, kurā tiek nominēts spēlētājs, kurš visvairāk paceļ brīvās bumbiņas, - "Vanaga acs", tāpat arī spēlētājs, kurš izpilda visvairāk spēka paņēmienu, - "Zvanu zvanītājs" un spēles vērtīgākais spēlētājs - "Spēles bumba".

Pēc spēles ar Spāniju šīs nominācijas tika sadalītas šādi: "Vanaga acs" titulu saņēma Bariņš, "Zvanu zvanītājs" - Juris Budņikovs, bet "Spēles bumba" tika piešķirta vārtsargam Gintam Gūtmanim.

Latvija spēlē A grupā, cīnoties ar Anglijas, Īrijas, Šveices, Velsas un Spānijas izlasi. Nākamo maču latvieši aizvadīs piektdien, tiekoties ar Velsu. Lai turpinātu cīņu par medaļām, apakšgrupā nepieciešams ierindoties pirmajās divās vietās.

Latvijas izlasi pārstāv 24 spēlētāji, no kuriem 21 spēlētājs ir no Latvijas lakrosa klubiem "Rīga", Druvas "Dynamite" un "Mītavas Lakrosa klubs" un trīs ir leģionāri no Vācijas un Anglijas.

Lakross ir komandu spēle, ko spēlē ar speciālām nūjām un bumbiņu. Spēles mērķis ir, piespēlējot bumbiņu pa gaisu, to raidīt vārtos. Lakross ir Kanādas nacionālais sporta veids, kurš ir populārs arī citās angliski runājošās valstīs, piemēram, ASV, Austrālijā, Lielbritānijā. Pēdējos gados lakross iegūst arvien lielāku popularitāti arī Eiropas valstīs.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā Gints Gūtmanis, Deniss Ovsjaņekovs, Jurģis Pučka, Edgars Reihlers, Miks Stabulnieks, Jurijs Mozzerikovs, Krišjānis Volfs, Sandis Liekniņš, Gatis Zeps, Mārtiņš Āboliņš, Kaspars Stabulnieks, Juris Budnikovs, Toms Binovskis, Edgars Purmalis, Edgars Tauteris, Gļebs Supenko, Ainārs Liekniņš, Artis Barins, Mareks Rubulis, Aigars Grīnbergs, Artūrs Sipko, Lesters Salmins (Lielbritānija), Lukass Salmins (Lielbritānija), Dominiks Nebreklijevičs (Vācija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu