Miesnieki jau 17. reizi iekļūst finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

RK ''Miesnieki'' komanda jau 17. reizi pēc kārtas spēlēs Latvijas regbija kausa finālā Tas kļuva zināms pēc trešdien Juglā notikušās ''STATS/ASK'' pusfināla spēles pret ''Eži/EK Sistēmas'' vienību, kas tika uzvarēta ar 41-5, informē komandas pārstāvji.

No sešpadsmit līdzšinējiem fināliem ''''miesnieki'''' uzvarējuši septiņos. Otri šāgada finālisti kļūs zināmi ceturtdienas spēlē Juglā, kurā ''''Ādažu Čipsi'''' tiksies ar ''''Remus''''. Trešdienas spēlē ''''STATS/ASK'''' labākie, pēc komandas trenera Ulda Bautra domām, bija tie, kas pavisam nesen Maskavā piedalījās Eiropas klubu čempionātā regbijā 7.

Tomēr nācās ciest no traumām, jo jau 4. minūtē degunu salauza Didzis Stalīdzēns, kurš bija plānots, kā galvenais bumbu savācējs autos, bet vēlāk tika nomainīts arī cīņas pussargs Kristaps Andersons, kurš atsita papēdi. Traumas dēļ tika nomainīts arī Valters Raņķis, tomēr viņš nepalaida garām izdevību nopelnīt dzelteno kartiņu par tiesneša mācīšanu.

Dažas minūtes pirms spēles beigām vairāki Ežu spēlētāji centās rakā nomīdīt Leno Bramani, bet Raņķis vēlējās to ''''uzskatāmi demonstrēt'''' tiesnesim. Tiesnesis noraidīja Kristapu Bērziņu (dzeltenā kartiņa), bet otru mīdītāju pažēloja, kaut šeit prasījās vēl nopietnāks sods.

Rezultātu 8. minūtē ar soda sitienu atklāja Andrejs Aleksandrovs (3-0). 27. minūtē individuāli labi nospēlēja Viktors Silvoniks (10-0). Trīs minūtes vēlāk Māris Robežnieks sāka uzbrukumu no cīņas, atdeva bumbu uz malu Andrim Andersonam, kurš veica skaistu skrējienu (17-0), bet 35. minūtē Leno Bramanis izrāvās pa centru, piespēlēja Kristapam Andersonam, kurš tika apturēts tikai pie pašiem vārtiem, tomēr no raka bumba ātri tika nospēlēta uz malu, kur Aleksandrovs bez pretestības to piezemēja (24-0).

Otrajā puslaika 43.minūtē piezemējums pēc cīņas pa malu atkal izdevās Andrim Andersonam (29-0), "Miesnieka" uzbrukumi turpinājās, aizsardzības līniju pārrāva Andrejs Aleksandrovs un Leno Bramanis, izmantojot pretinieku apjukumu, veica piezemējumu centrā (36-0).

Tad piezemējums izdevās arī pretiniekiem, kad "Ežu" spēlētājs Arvis Pilenieks aizmuka pa malu, bet rezultātam punktu pielika Aleksandrovs, kurš sev uzsita bumbu ar kāju un arī pats bija pirmais pie tās jau ieskaites laukumā (41-5). ''''STATS/ASK'''' iznāca labs revanšs ''''Eži/EK Sistēmas'''' komandai, pēc zaudējuma tai Latvijas čempionāta pirmajā riņķī.

Uldis Bautris uzskata, ka komanda uzvarējusi tāpēc, ka ļoti agresīvi un pašaizliedzīgi darbojusies divcīņās. Arī bumbas kontrole mums bijusi labāka un uzbrukumi agresīvāki. Par "Ežiem" jāsaka, ka viņiem šī nebija veiksmīga diena, netika iesisti vismaz 3 soda sitieni, bumba krita ārā pat vienkāršās situācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu