Toyota pamet F1 (8)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Toyota" paziņoja par izstāšanos no Pirmās formulas čempionāta, atstājot pasaules prestižākās autosacīkstes bez neviena Japānas pārstāvja.

Uzņēmuma prezidents Akio Tojoda atvainojās par komandas nespēju izcīnīt nevienu pašu uzvaru kopš pievienošanās F-1 čempionātam 2002.gadā, par spīti tam, ka "Toyota" vienības ikgadējais budžets sasniedza aptuveni 300 miljonus ASV dolāru (142,5 miljonus latu).

"Tas bija grūts, bet galu galā neizbēgams lēmums," preses konferencē Tokijā izteicās Tojoda. "Jautājumu, vai palikt Pirmajā formulā, mēs apspriežam jau kopš pagājušā gada, kad sāka pasliktināties ekonomiskais klimats."

"Mēs pilnībā atceļam savu dalību F-1 sacīkstēs," uzsvēra Tojoda. "Pazemīgi atvainojos daudzajiem "Toyota" vienības faniem, ka tā arī nespējām sasniegt savus mērķus pasaules čempionātā."

Tādējādi Pirmajā formulā ir palikušas tikai trīs autoražotāju komandas - "Ferrari" ("FIAT"), "Mercedes" un "Renault".

Pērn no sacensību seriāla izstājās arī Honda, kuras komandu iegādājās agrākais Ferrari tehniskais direktors Ross Brons un nodēvāja par Brawn GP. Starp citu, tieši šī komanda šogad izcīnīja F1 konstruktoru kausu, bet komandas pilots Džensons Batons jau vienu posmu pirms čempionāta beigām tika kronēts par 2009.gada pasaules čempionu.

Var atzīmēt, ka par aiziešanu no F1 šogad paziņoja arī BMW, taču komandu skaits karaliskajā autosportā nemazināsies - nākamgad F1 pievienosies jaunas komandas - Campos Grand Prix, US F1 un Manor Grand Prix un arī Lotus.

Toyota F1 komandas direktors Tadaši Jamašina.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu