Džeimss un Hārdens atzīti par NBA labākajiem spēlētājiem aprīlī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss un Hjūstonas «Rockets» līderis Džeimss Hārdens atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mēneša labākajiem spēlētājiem aprīlī, kurā tika aizvadītas šīs sezonas regulārā čempionāta pēdējās spēles.

Džeimss trešo mēnesi pēc kārtas atzīts par Austrumu konferences labāko spēlētāju. «Cavaliers» līderis vidēji mačā guva 28,8 punktus, kas bija labākais rādītājs Austrumu konferencē. Uzbrucējs metienus no spēlēs izpildīja ar 65,6% precizitāti, kā arī realizēja deviņus no 16 trīspunktu metieniem (56,3%). Tāpat viņa kontā arī 8,4 izcīnītas atlēkušās bumbas un 7,8 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot vidēji 36,9 minūtes.

Vismaz 30 punktus Džeimss guva trijos no pieciem mačiem. 11.aprīlī Džeimss guva 34 punktus uzvarā ar 109:94 pret Atlantas «Hawks», kad «Cavaliers» nodrošināja pirmo vietu regulārā čempionāta Austrumu konferences kopvērtējumā. Džeimss arī izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, kas viņam šosezon ir labākais rādītājs, 1.aprīļa mačā uzvarā ar 110:108 pagarinājumā pret «Hawks» vienību.

Hārdens ar 34,8 punktiem vidēji mačā bija līgas rezultatīvākais spēlētājs aprīlī, palīdzot «Rockets» komandai izcīnīt četras uzvaras sešos mačos un nodrošināt vietu Rietumu konferences labāko astotniekā, tādējādi kvalificējoties izslēgšanas mačiem.

«Rockets» līderis metienus no spēles realizēja ar 49,3% precizitāti, savukārt no trīspunktu atzīmes Hārdens trāpīja ar 51,7% precizitāti (precīzi 30 no 58 tālmetieniem). Hārdens vidēji mačā veica arī 7,2 rezultatīvas piespēles un laukumā pavadīja 38,9 minūtes.

Hārdens guva vismaz 30 punktus piecos no sešām spēlēm un divas reizes sasniedza 40 gūto punktu robežu. 13.aprīlī viņš guva 38 punktus, palīdzot «Rockets» ar 116:81 pārspēt Sakramento «Kings» un nodrošināt vietu izslēgšanas mačos.

Uz mēneša labākā spēlētāja balvu aprīlī Austrumu un Rietumu konferencē pretendēja arī Aizeja Tomass (Bostonas «Celtics»), Kemba Volkers (Šarlotes «Hornets»), Stīvens Karijs (Goldensteitas «Warriors»), Pols Džordžs (Indiānas «Pacers»), Džamals Kraufords (Losandželosas «Clippers»), Kobe Braients (Losandželosas «Lakers»), Mirza Teletovičs (Fīniksas «Suns»), Demjans Lilards (Portlendas «Trail Blazers»), Demārs Derouzens (Toronto «Raptors») un Džons Vols (Vašingtonas «Wizards»).

Savukārt mēneša labākā trenera godu Austrumu konferencē izpelnījies Frenks Vogels no Indiānas «Pacers», kura vadītā komanda izcīnīja sešas uzvaras septiņās spēlēs un kvalificējās izslēgšanas mačiem.

Rietumu konferencē par labāko treneri atzīts Doks Riverss no Losandželosas «Clippers» komandas, kas arī izcīnīja sešas uzvaras septiņās spēlēs.

Jau ziņots, ka Minesotas «Timberwolves» spēlētāju Karlu Entoniju Taunu, kuru uzskata par latvieša Kristapa Porziņģa galveno konkurentu cīņā par NBA sezonas labākā debitanta titulu, piektdien nosauca par Rietumu konferences labāko debitantu aprīlī.

Nespēlējot Porziņģim, par aprīļa labāko debitantu Austrumu konferencē kļuva Toronto «Raptors» spēlētājs Normens Pauels.

Porziņģis tika atzīts par NBA labāko Austrumu konferences debitantu sezonas pirmajos trīs mēnešos - oktobrī/novembrī, decembrī un janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu