“Riga Wakeboard Cup 2008” uzvar Niks Deivis no Lielbritānijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 2.augustā, Rīgā, Mazajā Daugavā notikušajā starptautiskajā šovā “Riga Wakeboard Cup 2008” ļoti sīvā konkurencē uzvaras laurus plūca Oakley Eyewear komandas braucējs, 2007.gada Eiropas junioru čempions Niks Deivis (Nick Davies) no Lielbritānijas.

Finālpāra cīņā N.Deivis izrādījās pārāks par savu tautieti Džeimu Jangu (James Young), kurš attiecīgi ierindojās otrajā vietā. Savukārt “mazā fināla” cīņā par trešo vietu Beļģijas pārstāvis Protest / Red Bull komandas braucējs, 2007.gada Eiropas vicečempions Kventins Delefortrī (Quentin Delefortrie) apsteidza Džoniju Karni (Johnny Carne) no Lielbritānijas.

Uzvarētāji kopā

Uzvarētājs N. Deivis izpildīja tādus trikus kā Blind Judge, Backside 540, Batwing to blind, Volcano, KGB, Hoochie Krypt. Otrās vietas ieguvēja Džeimsa Janga arsenālā bija tādi triki kā 911, Volcano, Hoochie Glide, 313, Skeezer, Slim Chance, Mobius, savukārt Kventins Delefortrī uzgrieza 720 grādu rotācijas triku, kā arī izpildīja tādus trikus kā KGB, Crow Mobe, Batwing, Moby Dick, Blind Pete, Dum Dum, Tootsie Roll.

Pirmo reizi Latvijā šovs tika veidots battle formātā, kur braucēju savstarpējā cīņa notiek pāros, stiprākajam izslēdzot no cīņas vājāko un turpinot cīņu par uzvarētāja kausu. Kopumā šovā piedalījās 14 veikbordisti no 6 Eiropas valstīm – Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas.

Kopā ar Eiropas veikborda zvaigznēm cīņā devās arī divi Latvijas labākie veikbordisti – 2007.gada Latvijas čempions Jānis Siders un vice-čempions Staņislavs Korotkovs. J.Siders pirmajā pāra cīņā piekāpās Džonijam Karnem, bet S.Korotkovs piekāpās beļģim Kventinam Delefortrī un attiecīgi no turpmākās cīņas izstājās.

Pirms izšķirošajiem finālbraucieniem notika arī “Protest Double-up Contest” par iespaidīgāko triku ar lielāko amplitūdu, kurā uzvarēja Maikls Timmers (Michael Timmers) no Nīderlandes.

“Esam ļoti priecīgi un gandarīti, ka šogad Rīgā vienkopus varējām sapulcēt Baltijā vēl nebijušu Eiropas veikborda elites sastāvu – šā brīža labākos Eiropas veikbordistus, pasaules un Eiropas čempionu titulu ieguvējus. Braucēju lielisko un elpu aizraujošo sniegumu novērtēja Latvijas veikborda līdzjutēji, kas kuplā skaitā bija sanākuši vērot šovu no Daugavas krastmalas. Savukārt paši braucēji atzina, ka ar šādu veikborda zvaigžņu parādi Rīga ir kļuvusi par jaunās Eiropas veikborda centru! Eiropas labākie veikbordisti ir sajūsmā par pasākumu un ir gatavi pie mums atkal atgriezties jau nākamajā gadā!” par šova norisi stāsta Latvijas Veikborda asociācijas pārstāvis Kaspars Slavinskis.

Atšķirībā no citiem līdzvērtīgiem šāda mēroga starptautiskiem šoviem vai sacensībām, “Riga Wakeboard Cup 2008” uzvarētājam netika piešķirta naudas balva. Pateicoties komandu sponsoriem – Oakley Eyewear, Protest un Red Bull - braucēji ieradās Rīgā, lai piedalītos šovā, priecētu skatītājus, kā arī sacenstos par uzvarētāja titulu. Savukārt pirmo trīs vietu ieguvēji mājās aizveda oriģinālus metālmākslinieka Edgara Saučuka veidotus kausus veikborda dēļa formātā.

Veikbordu un Eiropas zvaigžņu parādi Latvijā atbalstīja Latvijas Mobilais Telefons, par lielisku vilni aiz laivas rūpējās šova oficiālā laiva Malibu no ūdens sporta preču veikala SDK, enerģisku un muzikālu gaisotni pasākumā uzturēja enerģijas dzēriens Red Bull, šova gaisotni iemūžināja SONY Alpha digitālās spoguļkameras, mobilās sarunas nodrošināja telefoni NOKIA, balvas skatītājiem dāvināja vasarīgi krāsainie un stilīgie Protest All Conditions Boardwear, bet par saliekamajām konstrukcijām rūpējās Ramirent.

Par veikborda norisēm sezonas garumā informē draudzīgais portāls www.draugiem.lv, kur īpaši veikborda veltītā sadaļā "Veika Zona" var sekot līdz veikborda norisēm Latvijā. Informācija un fotogrāfijas no veikborda aktivitātēm un pasākumiem ir atrodama arī veikborda portālā www.wake.lv!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu