Arī nākamgad Dakāra bez Latviešiem (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2011.gada "Dakaras" rallijreidā, kas trešo reizi pēc kārtas risināsies Argentīnā un Čīlē, kopumā piedalīsies 430 sportisti, otrdien paziņoja organizatori.

Tomēr starp sacensību dalībniekiem otro gadu pēc kārtas nebūs neviena Latvijas sportista.

Kā ziņots, 2011.gada "Dakaras" rallijreids notiks no pirmā līdz 16.janvārim un, kā ierasts, sāksies un finišēs Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Šajā sacensībās piedalīsies 146 autosportisti, 183 motociklisti, 68 smago kravas mašīnu vadītāji un 33 kvadraciklisti. Zīmīgi, ka šis ir lielākais sportistu skaits, kāds jebkad ir piedalījies šāda veida sacensībās.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, tad sacensību dalībnieku skaits ir pieaudzis par 18%

Sacensībās piedalīsies 51 dažādu valstu pārstāvji.

Sacensību organizatori paredz, ka notikumiem tuksnesī sekos apmēram četri miljoni skatītāju.

Kā ziņots, nopietni tika izvērtēta arī rallijreida atgriešanās Āfrikas kontinentā, taču, ņemot vērā pēdējo divu gadu pieredzi, kad tas veiksmīgi risinājās Argentīnā un Čīlē, organizatori pieņēma lēmumu nemainīt sacensību norises vietu.

Jau vēstīts, ka rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet 2009. un 2010.gadā risinājās Argentīnā un Čīlē.

Jau ziņots, ka 2009.gada sacensībās Latviju pārstāvēja septiņi sportisti - trīs automobiļu ekipāžas, kuras vadīja Māris Saukāns, Jānis Āzis un Andris Feldmanis, kuru stūrmaņi attiecīgi bija Ainārs Princis, Didzis Zariņš un Krists Feldmanis, bet septītais bija motobraucējs Einārs Vinters.

2009.gada "Dakaras" rallijreidā motociklu klasē Vinters sacensību kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu, savukārt viņa brālis Jānis muguras savainojuma dēļ piedalīties nevarēja.

Jau vēstīts, ka Jānis Vinters šī gada sākumā izteicās, ka viņš ar brāli Eināru "Dakaras" rallijreidā atgriezīsies tikai tad, ja tas atkal notiks Āfrikā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu