Eiropas veikborda elite brauks Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo sestdien Rīgā, Mazajā Daugavā notiks šīs vasaras lielākais veikborda pasākums – starptautiskais šovs "Riga Wakeboard Cup 2008", kurā skatītājiem būs iespēja redzēt šā brīža labākos Eiropas veikbordistus piedaloties aizraujošās augstākā līmeņa veikborda sacensībās.

"Pirmo reizi Latvijā šovs tiks veidots kā braucēju savstarpējā cīņa pa pāriem jeb battle, kad stiprākais izslēdz no cīņas vājāko un iet tālāk, beigās paliekot tikai pašiem labākajiem braucējiem. Šis formāts ieguvis lielu popularitāti visā pasaulē, jo ir interesants un azartisks līdz pat pēdējai sekundei gan pašiem braucējiem, gan skatītājiem," par šova norisi stāsta tā organizators, Latvijas Veikborda asociācijas pārstāvis Kaspars Slavinskis.

"Riga Wakeboard Cup 2008” norises vieta - Daugavas atteka (Mazā Daugava) pie Mūkusalas ielas starp Salu un Dzelzceļa tiltiem. Šova sākums no plkst. 12.00, labāko pāru finālcīņas – ap plkst. 15.00.

Kopumā "Riga Wakeboard Cup 2008" piedalīsies 14 veikbordisti no sešām Eiropas valstīm, lielākā daļa no kuriem ir profesionālo veikborda komandu sponsorētie braucēji, tajā skaitā:

- PROTEST komandas braucējs Maikls Timmers no Nīderlandes - Starptautiskas Veikborda padomes (World Wakeboard Council) publiskotajā 2007. gada Eiropas labāko braucēju reitingā Timmers vīriešu konkurencē ieņem pirmo vietu! Rīgā pagājušā gadā Rīgā notikušajā šovā "Hooper Wakeboard Baltic Cup 2007" Maikls plūca uzvara laurus.

- Oakley Eyewear junioru komandas sponsorētais braucējs Niks Deiviss no Lielbritānijas - 2007. gada Eiropas čempions un 2007. gada Lielbritānijas čempions braukšanā aiz laivas, 2006. gada pasaules čempions, 2007. gada Eiropas čempions un četrkārtējs Lielbritānijas čempions veikbordā kabeļtrasē. Starptautiskas Veikborda padomes 2007. gada Eiropas labāko braucēju reitingā Deiviss vīriešu junioru konkurencē pārliecinoši ieņem pirmo vietu. Š.g. jūnijā ieguva 4. vietu prestižajā ASV ProTour posmā Teksasā.

- PROTEST / Red Bull komandas braucējs Kventins Delefortrī no Beļģijas - otrais labākais Eiropas veikbordists saskaņā ar Starptautiskas veikborda padomes 2007. gada reitingu, "Hooper Wakeboard Baltic Cup 2007" otrās vietas ieguvējs.

- Oakley Eyewear junioru komandas sponsorētais braucējs Džeims Jangs no Lielbritānijas - Starptautiskas Veikborda padomes 2007. gada Eiropas labāko braucēju reitingā vīriešu junioru konkurencē ieņem sesto vietu.

- Rikijs Lukasens - PROTEST komandas pārstāvis no Nīderlandes, 9. vietas ieguvējs 2006.gada Eiropas čempionātā, Nīderlandes junioru čempions.

- Džonijs Karne no Lielbritānijas, pasaules junioru čempions.

- Dans Jordans (Dan Jordan) no Lielbritānijas, "Hooper Wakeboard Baltic Cup 2007" piektās vietas ieguvējs.

- Lī Debjūs (Lee Debuse) no Lielbritānijas, 2008.gada Lielbritānijas vice-čempions veikbordā kabeļtrasē.

- Pīters Monslers (Peter Monsler) no Zviedrijas, Zviedrijas TOP 5 braucējs.

- Vidriks Korps (Vidrik Korp) no Igaunijas, Igaunijas TOP 3 braucējs.

- Riko Kuku (Riko Kuku) no Igaunijas, Igaunijas TOP 3 braucējs.

- Martins Bekmens (Martin Backman) Igaunijas, Igaunijas TOP 3 braucējs.

Kopā ar Eiropas veikborda zvaigznēm cīņā dosies arī divi Latvijas Labākie veikbordisti – 2007. gada Latvijas čempions Jānis Siders un vice-čempions Staņislavs Korotkovs.

Pirms izšķirošajiem finālbraucieniem notiks arī “Protest Double-up Contest” drosmīgākajiem šova dalībniekiem par iespaidīgāko triku ar lielāko amplitūdu. Paralēli – arī skatītāju konkursi ar atraktīvām un stilīgām balvām no Protest un Latvijas Mobilais Telefons!

Šova rīkotājs - Latvijas Veikborda asociācija aicina pasākumu apmeklēt gan ekstrēmo sporta veidu cienītājus, gan skatītājus, kurus interesē elpu aizraujošs un neaizmirstams veikborda triku šovs. Redzamība skatītājiem un līdzjutējiem no krastmalas puses Mūkusalas ielā ir garantēta perfekta, taču arī tālskatis noderēs, lai sajustu iespaidīgās sacensību emocijas pavisam tuvu!

Eiropas veikborda zvaigžņu parādi Latvijā atbalsta Latvijas Mobilais telefons, par lielisku vilni aiz laivas pasākumā rūpēsies oficiālā šova laiva Malibu no ūdens sporta preču veikala SDK, Brīvības iela 357, enerģisku un muzikālu gaisotni pasākumā uzturēs enerģijas dzēriens Red Bull, šova gaisotni iemūžinās SONY Alpha digitālās spoguļkameras, mobilās sarunas nodrošina telefoni NOKIA, balvas dāvinās vasarīgi krāsainie un stilīgie Protest All Conditions Boardwear, bet Ramirent rūpēsies par saliekamajām konstrukcijām.

Par veikborda norisēm sezonas garumā informē draudzīgais portāls "www.draugiem.lv", kur īpaši veikborda veltītā sadaļā "Veika Zona" var sekot līdz iveikborda nosrisēm Latvijā, kā arī veikborda portāls www.wake.lv!

Tiekamies "Riga Wakeboard Cup 2008" jau šo sestdien 2. augustā Rīgā, Mūkusalas ielā, starp Salu un Dzelzceļa tiltiem jau no plkst. 12.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu