LHF dāvā 500 biļetes uzticīgākajiem hokeja faniem (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LHF arhīvs

Par uzticību Latvijas izlasei un Latvijas hokejam Latvijas Hokeja federācija (LHF) dāvā 500 ieejas biļetes ilggadējiem un uzticīgākajiem hokeja faniem un fanu klubiem uz Latvijas hokeja 80. gadadienas pasākumā notiekošo Latvijas un Krievijas veterānu draudzības spēli, kura 4. decembrī plkst. 15:00 norisināsies «Arēnā Rīga».

Ne jau pirmo reizi daudzi ir dzirdējuši, ka mums ir vislabākie līdzjutēji. Patiešām, viņi ir kļuvuši pamanāmi gan pēc formas, gan pēc satura, savā būtībā patiešām kļuvuši par sesto spēlētāju gan pašu mājās, gan arī ārzemēs. Spēlētājs ar vārdu Līdzjutējs. Ar viņu mēs arī lepojamies plašās hokeja pasaules priekšā.

Hokejs Latvijā ir starp vispopulārākajiem sporta veidiem. Jau vecajos «Dinamo» laikos Latvijā bija liels skaits hokeja līdzjutēju - cilvēki, lai tiktu uz «Dinamo» spēlēm, stāvēja garās rindās un parasti biļešu visiem nepietika. «Sporta pils» bija pirmā mājvieta arī Latvijas valstsvienībai.

Uz izlases pārbaudes spēlēm nebija kur ābolam nokrist. Mēs neesam aizmirsuši šīs garās rindas pēc biļetēm un ļoti ceram, ka jaunajā Latvijas izlases mājvietā «Arēnā Rīga» skatītāju vietas katrā spēlē tiks piepildītas kā senos laikos.

Deviņdesmito gadu sākumā fanu kultūra Latvijā nedaudz pieklusa, bet pēc Latvijas izlases iekļūšanas Pasaules čempionāta A divīzijā 1997. gadā izlases fanu skaits strauji pieauga. Jāpiemin pirmā fanu organizācija pēc neatkarības atjaunošanas «Sarauj, Latvija» - pateicoties tās biedru Jāņa Bruģa un Alda Survillo aktivitātēm, Latvijā tika aizsākta organizēta fanu kustība ar savu līdzjušanas kultūru.

«Sarauj, Latvija» piemēram sekoja «SDK Namejs», «Latvijas fanu organizācija», «Dinamo forums», «Dinamo fanu klubs».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu