Meistarīgā sabiedrībā pēdējās Rīgā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība svētdien ar zaudējumu noslēdza pārbaudes turnīru Rīgā, pēdējā spēlē ar 62:69 piekāpjoties Spānijai. Aināra Zvirgzdiņa komanda četru komandu konkurencē palika pēdējā - ceturtajā vietā.

Rezultatīvākā spēlētāja mūsu komandas rindās bija Anete Jēkabsone-Žogota, kas guva 18 punktus. 16 punktus guva Ieva Kubliņa, 11 - Gunta Baško, septiņus - Zane Tamane, sešus - Liene Jansone, četrus - Santa Dreimane.

Spānijas valstsvienībā rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Amaija Valdemoro.

Latvija maču iesāka ļoti veiksmīgi, pirmajā ceturtdaļā izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 16:2 (!). Taču pirmās ceturtdaļas izskaņā, pateicoties diviem precīzajiem Elisas Agularas trīspunktu metieniem spānietes Latvijas pārsvaru samazināja līdz 19:10.

Otrajā ceturtdaļā kārtējo reizi izpaudās Latvijas izlases problēmas uzbrukumos. Ceturtdaļas izskaņā spānietes pirmo reizi izvirzījās vadībā ar 26:25, bet līdz lielajam pārtraukumam pārsvaru palielināja līdz 35:31.

Trešajā ceturtdaļā Spānijas basketbolistes saglabāja pārsvaru, bet ceturtajā Latvijas basketbolistēm izdevās uz brīdi izdevās panākt izlīdzinājumu - 58:58. Taču mača galotnē pārākas izrādījās spānietes, izcīnot uzvaru ar 69:62.

"Prieks, ka veiksmīgi aizvadījām spēles sākumu," pēc mača atzina Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. "Mums pietika resursu visam mačam, jo faktiski spēlējām bez saspēles vadītājas. Ilze Ose Hlebovicka savas funkcionālās gatavības dēļ nespēj nospēlēt visu maču. Prieks, ka izrādījām labu pretestību vienai no spēcīgākajām Eiropas komandām. Gribētos arī paslavēt meitenes, kuras savu skatītāju klātbūtnē ļoti centās, bet uzvarēt tomēr nespēja."

Zvirgzdiņš ir pārliecināts, ka Latvijas izlase ir uz pareizā ceļa un līdz 2007. gada Eiropas čempionāta sākumam vēl noteikti progresēs.

"Mums trūka labas saspēles, un darbojāmies kā pa viļņiem," norādīja Spānijas izlases galvenais treneris Evaristo Peress. "Viena no mūsu stiprajām pusēm ir prasme atspēlēties, ko šodien apliecinājām."

"Bijām pārsteigtas par to, ka Latvija maču iesāka tik agresīvi," atzina Spānijas izlases spēlētāja Elisa Agulara. "Vēlāk pamainījām spēles zīmējumu un sākām darboties veiksmīgāk. Būtībā spēlējam labi, ņemot vērā to, ka nopietni trenējamies tikai nedēļu."

Citā turnīra pēdējās dienas spēlē Francijas basketbolistes ar 67:61 pieveica Ķīnu.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē Latvijas basketbolistes ar 54:65 piekāpās Francijai, bet otrajā mačā ar 59:72 atzina Ķīnas izlases pārākumu. Savukārt Spānijas izlase turnīra pirmajā dienā ar 76:83 piekāpās Ķīnai, bet otrajā dienā ar 73:67 pieveica Franciju.

Latvijas izlasei šis ir trešais pārbaudes turnīrs. Pirmajā tika izcīnītas trīs uzvaras Baltijas jūras kausa izcīņā, kura laikā ar 86:54 tika pārspēta Zviedrija, ar rezultātu 108:44 sagrauta Igaunija, bet ar 81:68 pieveikta Somija.

Savukārt pēc tam tika izcīnīta otrā vieta turnīrā Ķīnā. Apakšgrupu turnīrā Latvijas basketbolistes ar 63:68 piekāpās Kubai, ar 86:65 pieveica Kanādu, bet ar 72:93 piekāpās Ķīnai. Savukārt pusfinālā Latvija ar rezultātu 72:61 pārspēja Kubu, bet finālā ar 62:67 vēlreiz piekāpās Ķīnai.

Paredzams, ka 7. septembrī Latvija aizvadīs spēli ar Baltkrieviju. Savukārt pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta būs no 14. septembra līdz 16. septembrim Beļģijā, kur Latvija spēlēs ar Beļģiju un Spāniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 24. septembra līdz 7. oktobrim notiks Itālijas provincē Kjeti. Latvijas sieviešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā A apakšgrupā spēlēs ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju, Turciju un kvalifikācijas pēdējā posma sacensību uzvarētāju.

Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Tamane, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Gunta Baško Dita Krumberga, Ieva Tāre.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu