Nepārkāptais Ķīnas mūris (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgā notiekošā pārbaudes turnīra otrajā mačā svētdien otro zaudējumu piedzīvoja Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas ar rezultātu 59:72 piekāpās Ķīnas valstsvienībai.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 17 gūtajiem punktiem bija Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa guva 14 punktus, savukārt Ievas Tāres rēķinā deviņi punkti. Ķīnas izlasē rezultatīvākā ar 20 gūtajiem punktiem bija Miao Lije.

Maču komandas iesāka ar vairākiem precīziem trīspunktu metieniem, un pēc Guntas Baško precīza raidījuma ceturtajā minūtē rezultāts kļuva 9:10. Tomēr ceturtdaļas izskaņā ķīnietes nospēlēja veiksmīgāk, iegūstot septiņu punktu pārsvaru 27:20.

Otrajā ceturtdaļā pirmās četras minūtes komandas punktus nespēja gūt, bet pēc tam turpinājās līdzīga cīņa un pēc puslaika Ķīnas izlase saglabāja septiņu punktu pārsvaru 38:31. Izšķirīgo pārsvaru Ķīnas izlase ieguva spēles trešajā ceturtdaļā, kad Latvija spēja gūt tikai septiņus punktus un rezultāts kļuva jau 38:56.

Līdz mača izskaņai spēles liktenis būtiski nemainījās, Latvijas izlasei piedzīvojot otro zaudējumu turnīrā ar rezultātu 59:72.

Jau ziņots, ka citā turnīra otrās dienas spēlē Spānijas izlase ar rezultātu 73:65 pārspēja Franciju. Savukārt vakar pirmajā dienā Ķīna ar 83:76 pieveica Spāniju, bet Latvija ar 54:65 piekāpās Francijai.

Turnīra pēdējā spēlē rīt Latvija tiksies ar Spānijas basketbolistēm

Latvijas izlasei šis ir trešais pārbaudes turnīrs. Pirmajā tika izcīnītas trīs uzvaras Baltijas jūras kausa izcīņā, kura laikā ar 86:54 tika pārspēta Zviedrija, ar rezultātu 108:44 sagrauta Igaunija, bet ar 81:68 pieveikta Somija.

Savukārt pēc tam tika izcīnīta otrā vieta turnīrā Ķīnā. Apakšgrupu turnīrā Latvijas basketbolistes ar 63:68 piekāpās Kubai, ar 86:65 pieveica Kanādu, bet ar 72:93 piekāpās Ķīnai. Savukārt pusfinālā Latvija ar rezultātu 72:61 pārspēja Kubu, bet finālā ar 62:67 vēlreiz piekāpās Ķīnai.

Paredzams, ka 7.septembrī Latvija aizvadīs spēli ar Baltkrieviju. Savukārt pēdējā pārbaude pirms Eiropas čempionāta būs no 14.septembra līdz 16.septembrim Beļģijā, kur Latvija spēlēs ar Beļģiju un Spāniju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 24.septembra līdz 7.oktobrim notiks Itālijas provincē Kjeti. Latvijas sieviešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā A apakšgrupā spēlēs ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Čehiju, Turciju un kvalifikācijas pēdējā posma sacensību uzvarētāju.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai turnīrā Ķīnā: Anete Jēkabsone-Žogota, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Elīna Babkina, Santa Dreimane, Aija Brumermane, Zane Tamane, Dace Cinīte, Ilze Ose Hlebovicka un Gunta Baško Dita Krumberga, Ieva Tāre.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu