Vona Pasaules kausa sacensībās atgriežas ar astoto vietu nobraucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona piektdien savās atgriešanās sacensībās izcīnīja astoto vietu Kanādā notikušajās Pasaules kausa sacīkstēs nobraucienā.

Vona bija astotā savās pirmajās sacensībās kopš pagājušā gada decembra, kamēr par uzvarētāju nobraucienā kļuva olimpiskā čempione slovēniete Tina Maze, apsteidzot amerikānieti par nepilnu sekundi.

Tikmēr otrajā vietā finišēja Austrijas kalnu slēpotāja Anna Fenningere, kura Mazei piekāpās par 0,45 sekundēm, bet trešajā pozīcijā sekoja Tīna Veirātere no Lihtenšteinas.

Pagājušā gada februārī notikušā pasaules čempionāta laikā viena no pasaules labākajām kalnu slēpotājām Vona piedzīvoja smagu kritienu, saraujot divas kājas muskuļu saites. Viņa nepaguva atgriezties sacensību apritē līdz ar iepriekšējās sezonas sākumu, jo treniņos atjaunoja savainojumu, bet pēc kāpšanas uz slēpēm amerikāniete piedalījās vien dažās sacensībās, uzrādot pieticīgus rezultātus. Pēcāk sportiste paziņoja par atteikšanos no starta Soču olimpiskajās spēlēs un koncentrēšanos uz rehabilitāciju. Pēc šī lēmuma Vona piekrita atkārtotai traumētās kājas operācijai.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacīkstēm līdere ar 288 punktiem ir Maze, bet viņai ar 255 punktiem seko austriete Katrīna Cetele. Trešā ar 209 punktiem ir amerikāniete Mikaela Šifrina.

Tikmēr ASV notikušā Pasaules kausa posma nobraucienā vīriešiem uzvaru izcīnīja Norvēģijas kalnu slēpotājs Hjētils Jansruds, tiekot pie sava trešā panākuma šosezon.

Finišā norvēģis par 0,54 sekundēm apsteidza šveicieti Beātu Foicu, bet trešais bija amerikānis Stīvens Nīmens.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc piecām sacīkstēm līderis tagad ar 316 punktiem ir tieši Jansruds, bet viņam ar 180 punktiem seko iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvējs Marsels Hiršers no Austrijas. Trešais ar 160 punktiem ir Dominiks Parizs no Itālijas.

Pasaules kausa sezona vīriešiem un sievietēm ilgs līdz martam, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu