Maskaļenko pietrūkst sešas sekundes simtdaļas līdz PČ pusfinālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas peldētājam Nikolajam Maskaļenko sestdien pietrūka tikai sešas sekundes simtdaļas, lai sasniegtu Dohā notiekošā pasaules čempionātā 25 metru baseinā pusfinālu 50 metru brasa distancē.

Priekšsacīkstēs Maskaļenko, kuram pieder Latvijas rekords 50 metru brasā, distanci sestdien veica 26,94 sekundēs, tikai par sešām sekundes simtdaļām atpaliekot no 16.vietas īpašnieka itāļa Andrea Tonjato, kurš kā pēdējais nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Līdz ar to Maskaļenko šajā distancē jāsamierinās ar 17.pozīciju.

Tikmēr priekšsacīkstēs labāko laiku uzrādīja brits Edams Pītijs, distanci veicot 26,07 sekundēs. Kopumā pie ieskaitīta rezultāta tika 106 peldētāji

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien latviešu peldētājs Jānis Šaltāns izcīnīja 36.vietu 100 metru kompleksajā distancē.

Priekšsacīkstēs Šaltāns distanci veica 55,32 sekundēs, bet rekords šajā disciplīnā kopš 2009.gada pieder Andrejam Dūdam, kurš 100 metrus nopeldēja 53,74 sekundēs.

Tikmēr 40.vietu šajā disciplīnā uzrādīja Antons Voitovs, finišu sasniegdams pēc 55,79 sekundēm.

Labāko laiku priekšsacīkstēs uzstādīja krievs Vladimirs Morozovs, kurš šo distanci veica 51,57 sekundēs. Nākamajai kārtai kvalificējās labāko 16 rezultātu īpašnieki.

Pie ieskaitīta rezultāta šajā disciplīnā kopumā tika 84 peldētāji.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā dienā trešdien Voitovs ieņēma 33.vietu 100 metru distancē uz muguras, Šaltāns šajā pašā distancē ierindojās 35.pozīcijā, bet Maskaļenko ieņēma 40.vietu 100 metru distancē brasā.

Tikmēr ceturtdien Šaltāns izcīnīja 64.vietu 50 metru brīvā stila distancē, kamēr piektdien Voitovs izcīnīja 24.pozīciju 50 metru distancē uz muguras, bet Šaltāns ieņēma 36.vietu starp 107 sportistiem. Tāpat piektdien Šaltāns piedalījās arī 50 metros tauriņstilā, ierindojoties 54.pozīcijā.

Pasaules meistarsacīkstes ilgs līdz svētdienai.

Pasaules čempionāts 25 metru peldbaseinā ir šī gada nozīmīgākās un arī noslēdzošās pasaules mēroga sacensības peldēšanā, un tajā startē vairāk nekā 1300 sportistu no visas pasaules, kas cīnās par medaļām 46 distancēs (34 individuālajās un 12 stafešu).

Oktobra un novembra mijā notikušajās «Riga Sprint» sacensībās Maskaļenko 50 metros brasā finišēja ar sezonas piekto labāko rezultātu Eiropā (26,72 sekundes), savukārt Voitovam bija sezonas sestais ātrākais rezultāts 50 metros uz muguras (24,09 sekundes). Tikmēr Šaltāna personiskais rekords 100 metros uz muguras (52,86 sekundes) ir 11.labākais Eiropā.

Paralēli pasaules čempionātam šogad pirmo reizi norisinās arī jauniešu programma, kurā Latviju pārstāv divi labākie valsts jaunie sportisti Arina Baikova un Aleksandrs Gavrilovs. Programmas mērķis ir sniegt jaunajiem talantiem iespēju izbaudīt pasaules čempionāta atmosfēru, iedvesmoties no peldēšanas sporta zvaigznēm, kā arī kopā ar treneri apgūt dažādas mācību-treniņu procesa nianses, tādējādi uzlabojot savu sportisko sniegumu. Programmā piedalās ap 350 jaunajiem talantiem no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu