Ģeogrāfisko īpatnību dēļ olimpisko lāpnešu no Latvijas šogad nebūs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) nav nekādas informācijas, ka olimpiskās uguns stafetē no Grieķijas līdz 2016. gada olimpisko spēļu pilsētai Riodežaneiro varētu piedalīties kāds Latvijas pārstāvis, sacīja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

«Lāpas stafetē tiek ievērotas arī mārketinga lietas. To rīko kompānija «Samsung«. Stafete un lāpneši tiek izvēlēti atkarībā no reģiona, kur notiek olimpiskās spēles. Ja tā ir Eiropa, tad Latvijai ir iespējama pārstāvniecība, tāpat kā citām Eiropas valstīm. Šoreiz tā ir Brazīlija, tāpēc lielāka vērība pievēsta Latīņamerikas valstīm,» skaidroja Mālmeisters.

Pirms iepriekšējām vasaras olimpiskajām spēlēm 2012. gadā Londonā, par lāpnešiem no Latvijas īpašā atlases kampaņā «Samsung» izvēlēja četrus, kuri lāpu nesa Lielbritānijas teritorijā.

Olimpiskā lāpa tiks iededzināta 21. aprīlī un sāks savu ceļu līdz Atklāšanas ceremonijai, kas notiks 5. augustā «Maracana» stadionā.

«Toties brīvprātīgie no Latvijas gan ir pieteikušies, taču šī pieteikšanās notiek viņiem sazinoties tieši ar spēļu organizatoriem. LOK tur nav iesaistīta,» skaidroja Mālmeisters. «Zināms, ka brīvprātīgo, kuri izturējuši pirmo un otro atlases kārtu būs padaudz. Parasti viņi piesakās LOK neilgi pirms spēļu sākuma. No Latvijas Rio varētu būt līdz desmit brīvprātīgajiem.»

Jau tuvāko dienu laikā LOK paziņos par olimpiskās komandas tērpu prezentāciju. «Vieta jau ir zināma, taču mēs to vēlamies pavēstīt oficiāli. Varu teikt vien, ka tas būs maijā,» atklāja Mālmeisters.

Kā zināms, iepirkuma konkursā «Par ekipējuma piegādi Latvijas Olimpisko delegāciju vajadzībām laika posmā no 2016. līdz 2020.gadam» uzvarēja Polijas sporta apģērbu ražotājs «OTCF S.A.» un tā pārstāvētais zīmols 4F.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu