Desmit pelnošākie NHL hokejisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kuram gan mūsdienās nepatīk ielūkoties cita cilvēka bankas kontos. Populārais biznesa portāls «Forbes» publicējis topu ar 2014./2015. gada sezonas pelnošākajiem spēlētājiem spēcīgākajā pasaules hokeja līgā. Desmit vislabāk atalgotie hokejisti Nacionālajā hokeja līgā (NHL) algās un no reklāmas sponsoriem kopumā iekasē 121 miljonu ASV dolāru.

 
Fils Kesels
Fils Kesels Foto: Reuters/Scanpix

Fils Kesels, Toronto «Maple Leafs»

Keselam ir viens no zibenīgākajiem metieniem NHL, kas liek drebēt visiem vārtsargiem. 27 gadus vecais amerikānis karjeru sāka Bostonas «Bruins» komandā, taču 2009.gadā tika aizmainīts uz «Maple Leafs» vienību. Savu lielo līgumu Kesels ieguva, pateicoties savām snaipera īpašībām. Piecās no septiņām sezonām Kesels spējis pārsniegt 30 vārtu guvumu robežu.

Kopējie ieņēmumi: 10,3 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 10 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 250 tūkstoši ASV dolāru

 
Klods Žirū
Klods Žirū Foto: AP/Scanpix

Klods Žirū, Filadelfijas «Flyers»

Miesās nelielais Žirū ir lielisks komandas līderis un fantastisks piespēlētājs. Savu kāroto līgumu Žirū ar «Flyers» parakstīja pirms aizvadītā gada sezonas. Vienošanās ar Filadelfijas klubu viņam ir spēkā līdz 2021. gadam. Žirū sapnis bija pārstāvēt Kanādas nacionālo izlasi Soču olimpiskajās spēlēs, tomēr tas šogad nenotika.

Kopējie ieņēmumi: 10,3 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 10 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 250 tūkstoši ASV dolāru

 
Pāvels Dacjuks
Pāvels Dacjuks Foto: AP/Scanpix

Pāvels Dacjuks, Detroitas «Red Wings»

Hokeja aprindās Dacjuks tiek uzskatīts par nūjas pavēlnieku. Laukumā Dacjuks lieto galvu reibinošus trikus, kas vainagojas ar vārtu guvumiem un rezultatīvām piespēlēm partneriem. Četrkārtējam «Lady Byng» trofejas ieguvējam līgums ar «Red Wings» kubu vēl ir spēkā līdz 2017.gada vasarai.

Kopējie ieņēmumi: 10,3 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 10 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 300 tūkstoši ASV dolāru

 
Vinsents Lekavaljē
Vinsents Lekavaljē Foto: Reuters/Scanpix

Vinsents Lekavaljē, Filadelfijas «Flyers»

34 gadus vecais Lekavaljē ir 88. visu laiku labākais NHL snaiperis. Pēc 14 lieliskām sezonām «Lightning» komanda izpirka kanādieša iespaidīgo līgumu, līdz ar to Tampabejas klubam no iepriekšējās vienošanās Lekavaljē jāizmaksā vēl 32,7 miljoni. Pirms divām sezonām Lekavaljē parakstīja līgumu ar «Flyers», kas viņam ik gadu maksā 6 miljonus dolāru. Tāpat Lekavaljē ir vairāki reklāmas partneri - «Liquid», «Reebok», «Upper Deck» un «Panini».

Kopējie ieņēmumi: 11 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 10,8 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 250 tūkstoši ASV dolāru

 
Raiens Saters
Raiens Saters Foto: Reuters/Scanpix

Raiens Saters, Minesotas «Wild»

Viens no uzticamākajiem aizsargiem pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Desmit NHL sezonu laikā Saters tikai vienu reizi ir palicis ar negatīvu lietderības koeficientu. 2012.gadā Saters kļuva par brīvo aģentu un par 98 miljoniem ASV dolāru parakstīja līgumu ar Minesotas «Wild».

Kopējie ieņēmumi: 11,2 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 11 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 150 tūkstoši ASV dolāru

 
Henriks Lundkvists
Henriks Lundkvists Foto: AP/Scanpix

Henriks Lundkvists, Ņujorkas «Rangers»

32 gadus vecais zviedrs, olimpiskais čempions savu lielo līgumu NHL izkaroja, pateicoties savam ilgstoši stabilajam sniegumam. Lundkvists šo gadu laikā iemantojis iesauku Karalis Henriks. Šā gada vasarā Lundkvists aizveda «Rangers» līdz Stenlija kausa finālam, tomēr kāroto balvu izcīnīt neizdevās. Jāpiebilst, ka ārpus hokeja laukuma zviedrs arī ir veiksmīgs uzņēmējs, viņam pieder vairāki restorāni.

Kopējie ieņēmumi: 11,7 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 11 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 700 tūkstoši ASV dolāru

 
Zaks Parisē
Zaks Parisē Foto: AP/Scanpix

Zaks Parisē, Minesotas «Wild»

Parisē, visticamāk, ir šā brīža ātrākais spēlētājs visā NHL. Karjeru viņš sāka Ņūdžersijas «Devils» rindās, bet, kļūstot par brīvo aģentu, parakstīja astronomisku līgumu ar «Wild» klubu. 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs Parisē bija ASV valstsvienības kapteinis.

Kopējie ieņēmumi: 11,8 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 11 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 800 tūkstoši ASV dolāru

 
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/Scanpix

Aleksandrs Ovečkins, Vašingtonas «Capitals»

Īss Ovečkina raksturojums - ātrs, spēcīgs, atlētisks un ar fantastisku vārtu garšu apveltīts spēlētājs. Ovečkins ir viens no hokejistiem NHL, kurus laukumā ir visinteresantāk vērot. Līgums krievu superzvaigznei ar «Capitals» vienību ir spēkā līdz 2021. gadam. Spēlējot NHL, Ovečkins noslēdzis reklāmas līgumus ar «Nike», «Bauer», «Gillette», «Upper Deck» un «Coca-Cola» kompānijām.

Kopējie ieņēmumi: 14 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 10 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 4 miljoni ASV dolāru

 
Šejs Vebers
Šejs Vebers Foto: AP/Scanpix

Šejs Vebers, Nešvilas «Predators»

29 gadus vecais «Predators» kapteinis jau no savas pirmās sezonas NHL rāda pārliecinošu sniegumu. Veberam ir viens no spēcīgākajiem metieniem pasaulē. 2012.gadā viņš, pagarinot vienošanos ar «Predators», kļuva par vislabāk atalgoto spēlētāju NHL.

Kopējie ieņēmumi: 14,1 miljons ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 14 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 100 tūkstoši ASV dolāru

 
Sidnijs Krosbijs
Sidnijs Krosbijs Foto: AP/Scanpix

Sidnijs Krosbijs, Pitsburgas «Penguins»

Neapšaubāmi Krosbijs tiek uzskatīts par šā brīža pasaules labāko hokejistu. 27 gadus vecajai Kanādas zvaigznei hokeja laukumā trūkumu praktiski nav. Vienošanās Krosbijam ar «Penguins» ir spēkā līdz 2025.gadam. NHL kopumā viņš aizvadījis 574 regulārā čempionāta cīņas, iekrājot 802 punktus (283 vārti un 519 piespēles).

Kopējie ieņēmumi: 16,5 miljoni ASV dolāru

Alga 2014./2015. gada sezonā: 12 miljoni ASV dolāru

Reklāma: 4,5 miljoni ASV dolāru

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu