Birkens - labākais Eiropā (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairākkārtējs Latvijas čempions kartingā, 2009. gada Latvijas un Baltijas čempions Super Production klasē Mārcis Birkens 23. – 25. oktobri aizvadīja Portugālē, startējot FIA Eiropas salonmašīnu kausā. Šī bija pirmā reize, kad Mārcis piedalījās tik augsta līmeņa sacīkstēs, turklāt uzreiz izcīnīja uzvaru, TVNET sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju informēja raidījuma "Ātruma cilts" pārstāve Sanita Pelēķe.

Tā gan nenāca viegli, jo uz papēžiem mina ļoti spēcīgs konkurents no Krievijas – Mihails Zasadičs ar daudz spēcīgāku, speciāli šīm sacensībām noīrētu BMW 320 E46 automašīnu. Birkens uz Portugāli bija devies ar savu jau vairākas sezonas Latvijā braukto Honda Civic Type-R.

Kvalifikācija risinājās sarežģītos laika apstākļos (mitra trase), tāpēc bija grūti atrast pareizos auto regulējumus, lai maksimāli efektīvi izmantotu riepas, kurām šādos laika apstākļos grūti sasniegt optimālu darba temperatūru. Daudz vieglāk to izdarīt bija braucējiem no Krievijas, jo tie startēja ar aizmugures piedziņas automašīnām. Kvalifikācijā Birkens bija otrais, no pirmās vietas ieguvēja Mihaila atpaliekot nieka 0.255 sekundes.

Pirmajā braucienā labs starts padevās krievam, bet Mārcis neatpalika un gaidīja Mihaila kļūdu, lai apdzītu. Ilgi nebija jāgaida, starta taisnes galā, vēlāk bremzējot, Mārcis apsteidza sāncensi. Atlikušo braucienu Mārcis veica lieliski, ne reizi nekļūdoties, tā finišējot kā pirmais.

Pirms otrā brauciena grūtības sagādāja riepu izvēle. Laiks bija mitrs, tāpēc grūti saprast, likt sausā vai slapjā laika riepas. Mārcis ar savu komandu pareizi izvēlējās sausā laika riepas. Brauciena laikā tiešām lietus nesākās, taču visu laiku nācās izvairīties no S2000 klases mašīnām, kuras ir ievērojami ātrākas. Mārcim veiksmīgi tas izdevās, un, neviena netraucēts, finišēja pirmais, izcīnot Eiropas salonmašīnu kausu.

Mārcis Birkens: "Esmu lepns, ka kļuvu par pirmo Baltijas braucēju, kurš izcīnījis Eiropas kausu!"

Vairāk informācijas par Mārča Birkena gaitām Portugālē - 4. novembrī LTV7 kanālā, raidījumā "Ātruma cilts" .

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu